Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Vettel: Οι «μεγάλοι» θα έχουν αβαντάζ

Ελλάδα 4:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vettel: Οι «μεγάλοι» θα έχουν αβαντάζ

FORMULA 1

Vettel: Οι «μεγάλοι» θα έχουν αβαντάζ

FORMULA 1

Μπορεί κάποιοι οδηγοί να θεωρούν πως οι αλλαγές κανονισμών κρύβουν ευκαιρίες για μεγάλες εκπλήξεις το 2014 αλλά ο Sebastian Vettel διαφωνεί. Ο Γερμανός πιστεύει πως τη νέα σεζόν θα έχουμε τους ίδιους πρωταγωνιστές.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

«Είναι δύσκολο να κάνουμε προβλέψεις, ειδικά με τους νέους κινητήρες. Κανένας δεν ξέρει τι θα συμβεί αλλά θεωρώ πως οι μεγάλες ομάδες θα έχουν το πάνω χέρι άρα αυτές είναι που θα πρωταγωνιστήσουν ξανά. Δεν είναι σαφής η σειρά δυναμικότητας και ίσως οι διαφορές να είναι ακόμα μεγαλύτερες απ’ ότι είναι τώρα», σχολίασε ο Vettel στο βρετανικό Autosport.

Όλα αυτά ενόψει μίας σεζόν με πολλές αλλαγές, τόσο στους αγωνιστικούς όσο και (κυρίως) στους τεχνικούς κανονισμούς. Όπως ανέφερε ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, θα έχουμε νέα κινητήρια σύνολα. Οι V8 μονάδες χωρητικότητας 2.4 lt αποτελούν παρελθόν και τη θέση τους παίρνουν υπέρ-τροφοδοτούμενοι V6 χωρητικότητας 1.6 lt που θα συνεργάζονται με σύστημα ERS (Energy Recovery System).

Advertisement
Advertisement

Σε σχέση με την ισχύ των 60 κW για 6.67 δευτερόλεπτα που απέδιδε έως τώρα το γνωστό μας KERS, το νέο σύστημα θα προσφέρει 120 kW για 33.3 δευτερόλεπτα!