Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Rossi και Hamilton συζητούν ανταλλαγή ρόλων!

Ελλάδα 21:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Rossi και Hamilton συζητούν ανταλλαγή ρόλων!

FORMULA 1

Rossi και Hamilton συζητούν ανταλλαγή ρόλων!

FORMULA 1

Ένα event που θα ξεσηκώσει τους φίλους των δύο αλλά και των τεσσάρων τροχών βρίσκεται στα σκαριά!

Advertisement
Advertisement

Αυτό αναμένεται να έχει πρωταγωνιστές τον πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 Lewis Hamilton και τον θρύλο του MotoGP Valentino Rossi. Αμφότεροι έχουν εκφράσει το θαυμασμό τους για το πεδίο δράσης του άλλου, αμφότεροι έχουν κάποιες εμπειρίες σε αυτό.

Από τις περυσινές δοκιμές του Hamilton στην πίστα της Χερέθ ντε λα Φροντέρα

Ο Hamilton συμμετείχε σε ένα τεστ με την ομάδα της Yamaha στο WSBK όπου οδήγησε την YZF-R1 ενώ έχει πολλάκις παραβρεθεί σε αγώνες του MotoGP. Από την άλλη ο 40χρονος Rossi έχει βρεθεί ένα βήμα πιο πέρα.

Έχει κάνει αρκετές δοκιμές με τη Scuderia Ferrari, οδηγώντας μονοθέσιά της συνολικά έξι φορές – τη μία εκ των οποίων, στις αρχές του 2006, σε ένα κανονικό τεστ εξέλιξη που είχε λάβει χώρα στην πίστα της Βαλένθια. Μάλιστα, υπήρχε τότε έντονη φημολογία για πιθανή μεταπήδησή του στη Formula 1 πράγμα που πιθανώς να είχε συμβεί αν είχε «περάσει» η πρόταση της ιταλικής ομάδας για χρήση και τρίτων μονοθεσίων στα Grand Prix.

Advertisement
Advertisement

Πλέον κοινός παρονομαστής είναι η Monster Energy που δεν αποτελεί απλά κοινό χορηγών των ομάδων των δύο αθλητών αλλά και προσωπικό χορηγό τους. Μάλιστα αμφότεροι έχουν λανσάρει δικά τους προϊόντα στην αγορά. Ήταν λοιπόν θέμα χρόνου να προκύψει η ιδέα της ανταλλαγής θέσεων, με τη Yamaha YZR-M1 και τη Mercedes W10 να περιμένουν.

«Ναι, προσπαθούμε να οργανώσουμε μία ανταλλαγή εμπειριών με τον Hamilton, θα ήταν κάτι φανταστικό. Ψάχνουμε τη βολική ημέρα για να δοκιμάσει εκείνος τη δική μου M1 κι εγώ τη δική του Mercedes. Ελπίζω να τα καταφέρουμε, θα είναι φανταστικό. Το να οδηγείς μονοθέσιο της Formula 1 είναι πάντα υπέροχο», είπε ο Rossi στο Crash.net.

Advertisement