Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ricciardo: Κέρδισα το σεβασμό της ομάδας!

Ελλάδα 7:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ricciardo: Κέρδισα το σεβασμό της ομάδας!

FORMULA 1

Ricciardo: Κέρδισα το σεβασμό της ομάδας!

FORMULA 1

Ο 24χρονος Αυστραλός πιλότος έχει μέχρι στιγμής στους τέσσερις πρώτους αγώνες του με τη Red Bull μαζέψει 24 βαθμούς με δυο τέταρτες θέσεις σε Μπαχρέιν και Κίνα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Έχασε όμως άλλους 18 γιατί μηδενίστηκε στην Αυστραλία ενώ στη Μαλαισία εγκατέλειψε από σπασμένη αεροτομή. Όμως το κυριότερο ίσως για το Ricciardo είναι ότι πέρασε στα ίσα το Vettel στους 2 τελευταίους αγώνες και τερμάτισε μπροστά του. Ο ερχομός στην Ευρώπη και στην Ισπανία είναι η επόμενη πράξη για τον ταλαντούχο πιλότο. Η ομάδα της Red Bull έχει ένα μονοθέσιο που αεροδυναμικά είναι κορυφαίο, όμως δεν αρκεί αυτό για να κερδίσει κανείς. Χρειάζεται και κορυφαία απόδοση από τη μονάδα ισχύος που η Renault αναβάθμισε και θα φανεί σ’ αυτό τον αγώνα πόσο μεγάλη είναι η βελτίωση. Όπως και να έχει ο Ricciardo θέλει να κάνει μια καλή εμφάνιση σε μια πίστα όπου η Αυστριακή ομάδα έχει κερδίσει δυο φορές το 2010 με το Webber και το 2011 με το Vettel.

Μιλώντας σχετικά ο Ricciardo τόνισε μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για μία υπέροχη πίστα έχει λίγο απ’ όλα, γι’ αυτό άλλωστε αποτελεί συχνό προορισμό για δοκιμές. Ο πρώτος τομέας της είναι πολύ καλός, με συνεχή ροή και γρήγορες καμπές. Ο δεύτερος τομέας είναι πιο τεχνικός αλλά έχει ενδιαφέρον. Είναι μία πίστα που σε βοηθά να υπερασπιστείς τη θέση σου, απαιτεί όμως πλήρη αυτοσυγκέντρωση και το σωστό set-up στο μονοθέσιο. Χρειάζεται συμβιβασμός καθώς στη μεγάλη ευθεία θέλεις να έχεις χαμηλά επίπεδα κάθετης δύναμης, πράγμα που όμως επηρεάζει αρνητικά τον υπόλοιπο γύρο και δυσκολεύει τον έλεγχο του μονοθεσίου. Το να βρεις τη σωστή ισορροπία ανάμεσα σε αυτά τα δύο, δεν είναι απλό».

Advertisement
Advertisement

Αναφερόμενος στο κλίμα μέσα στην ομάδα και στο πως έχει διαμορφωθεί η εκτίμηση στο πρόσωπό του ο Ricciardo λέει: «Νομίζω ότι έχει αλλάξει ο τρόπος που με βλέπουν. Δε λέω πως πριν δεν πίστευαν σε μένα αλλά τα καλά αποτελέσματα μου δίνουν αυτοπεποίθηση, οι πληροφορίες που μεταφέρω είναι πιο ακριβείς και έχουν κάθε λόγο να με εμπιστεύονται. Είμαστε ισότιμοι με το Vettel και είναι πολύ νωρίς για την ομάδα να διαλέξει ποιον θα αβαντάρει. Ίσως αν συνεχίσουμε έτσι μέχρι τον Αύγουστο να χρειαστεί να γίνει κάτι. Ο Σεμπάστιαν έχει πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από μένα και ακόμη μαθαίνω απ’ αυτόν».

Οι μηχανικοί της Red Bull αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν σ’ αυτό τον αγώνα, διαφορετικό σασί για το Vettel. Ο Γερμανός θα αγωνιστεί με το σασί Νο1 των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης σε μια προσπάθεια της ομάδας να αποκλείσει πως τα προβλήματα σεταρίσματος που αντιμετωπίζει ο πρωταθλητής δεν προέρχονται από κάποιο κατασκευαστικό σφάλμα στη μπανιέρα του μονοθεσίου.