Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Renault: Δε θα έχουμε κινητήρα για νίκη φέτος!

Ελλάδα 1:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault: Δε θα έχουμε κινητήρα για νίκη φέτος!

FORMULA 1

Renault: Δε θα έχουμε κινητήρα για νίκη φέτος!

FORMULA 1

Η Γαλλική εταιρεία κατασκευής κινητήρων πιστεύει πως οι ομάδες της Formula 1 που συνεργάζονται μαζί της (Red Bull Racing, Scuderia Toro Rosso), θα χρειαστεί να περιμένουν τουλάχιστον μέχρι το 2016 για να του παρέχει μονάδα ισχύος ικανή για νίκη.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Παρά τη μερική απελευθέρωση της εξέλιξης των μονάδων ισχύος φέτος (32 tokens/μέρη) αλλά και την αισιοδοξία της Renault ότι φέτος θα μπορέσει να έχει μονάδα ισχύος με απόδοση 850PS η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Ο διευθυντής λειτουργίας της Renault Sport F1, ο 38χρονος Γάλλος, Cyril Abiteboul ξεκαθάρισε: «Δεν πρόκειται να έχουμε φέτος μονάδα ισχύος ικανή για νίκη, το ξέρουμε αυτό. Αλλά για να κερδίσεις αγώνες δεν χρειάζεται μόνο κινητήρας παίζει ρόλο το μονοθέσιο και ο οδηγός. Κάναμε μια επιθετική εξέλιξη το τελευταίο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Παρακάμψαμε κάποια σημαντικά βήματα στην εξέλιξη του κινητήρα. Δοκιμές που κανονικά γίνονται στον προσομοιωτή εμείς τις κάναμε στην πίστα. Σίγουρα δεν είναι αυτός ο ενδεδειγμένος τρόπος για να προοδεύσεις αλλά μάθαμε πολλά με αυτή τη στρατηγική. Δεν είναι μυστικό πως η Red Bull είναι πολύ επιθετική στη στρατηγική της. Προσπαθούν να μας εμφυσήσουν το πνεύμα εξέλιξης που έχουν στο μονοθέσιο και στον τομέα της μονάδας ισχύος. Σίγουρα κάνουμε καλύτερη δουλειά έτσι αλλά δε γίνονται θαύματα μέσα σ’ ένα χειμώνα».

Advertisement
Advertisement

Ο Cyril Abiteboul μετά από 2 χρόνια στην Caterham επέστρεψε στη Renault σε επιτελικό ρόλο.

Η διαφορά απόδοσης της μονάδας ισχύος της Mercedes έναντι των Ferrari, Renault, Honda είναι τόσο μεγάλη που εκφράζονται φόβοι πως οι Hamilton-Rosberg μπορεί να κάνουν 19 φορές το 1-2 φέτος αν ατυχίες/λάθη δεν τους περιορίσουν.

Advertisement