Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Red Bull: Μη μας ξεγράφετε!

Ελλάδα 18:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Red Bull: Μη μας ξεγράφετε!

FORMULA 1

Red Bull: Μη μας ξεγράφετε!

FORMULA 1

Η Red Bull Racing παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση στο Λονδίνο τα χρώματα που θα φέρει φέτος (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ) αλλά εκτός από τις αλλαγές σε αυτά, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις των μελών της.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Αφορμή αποτέλεσε το ενδεχόμενο η RBR να είναι φέτος πίσω από τη «μικρή αδερφή», τη Scuderia Toro Rosso. Κι αυτό διότι η ιταλική ομάδα θα χρησιμοποιεί φέτος υβριδικές μηχανές Ferrari και συγκεκριμένα την περσινή τελευταία έκδοση. Προφανώς λοιπόν δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η φετινή έκδοση υβριδικής μηχανής της Renault θα είναι καλύτερη από την περσινή της Ferrari. Οπότε εύλογα προκύπτει το ερώτημα τι θα συμβεί σε περίπτωση που η μικρή Toro Rosso αποδίδει καλύτερα από τη μεγάλη Red Bull.

Ο Ricciardo πιστεύει πως δεν υπάρχει λόγος πανικού: «Αν εμείς έχουμε μόνο μια μικρή βελτίωση σε σχέση με πέρυσι τότε σίγουρα η Toro Rosso θα είναι ανταγωνιστική στους πρώτους αγώνες. Δεν αποκλείεται να μας περάσουν κιόλας. Όμως στην εξέλιξη της σεζόν και καθώς εμείς όντας μεγαλύτερη ομάδα έχουμε περισσότερα περιθώρια βελτιώσεων πιθανόν θα τους αφήσουμε πίσω. Αν είμαστε από τώρα μπροστά τους αυτό θα είναι καλό σημάδι, δεν πρόκειται όμως να απογοητευτούμε αν μας περάσουν στη Μελβούρνη. Δε χρειάζεται να λέμε μεγάλα λόγια ή να είμαστε ενθουσιασμένοι για το τίποτα. Αυτό που μετράει είναι η απόδοσή μας στην Μελβούρνη».

Advertisement
Advertisement

Από την πλευρά του ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Christian Horner θέλησε με τις δηλώσεις του να οριοθετήσει τις προσδοκίες για την απόδοση της ομάδας στους πρώτους φετινούς αγώνες: «Πολύ μας έχουν ξεγράψει αλλά εμείς είμαστε μαχητές. Έχουμε επικεντρώσει την προσοχή μας στο να επιστρέψουμε σε ανταγωνιστική κατάσταση. Ελπίζουμε να είμαστε στη δεκάδα των κατατακτήριων δοκιμών στην Αυστραλία. Αυτή για μας είναι η αφετηρία των προσπαθειών μας για πρόοδο. Είναι μια νέα εποχή για την ομάδα που άλλαξε χρώματα και προβλέπω ότι θα έχουμε δυο διαφορετικά τμήματα στη σεζόν. Το πρώτο που η απόδοσή μας δεν θα είναι τόσο ανταγωνιστική και το δεύτερο που θα παρουσιαστούμε πολύ καλύτεροι».

Η RB12 που πέρασε προχθές τις τελευταίες δοκιμές πρόσκρουσης θα πατήσει πίστα την ερχόμενη Δευτέρα 22/2 στο Μοντμελό της Βαρκελώνης. Το εικονιζόμενο στις φωτογραφίες μονοθέσιο δεν είναι αυτό που θα εμφανιστεί τη Δευτέρα.