Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Red Bull: Έχει προβλήματα στο σετάρισμα ο Vettel

Ελλάδα 18:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Red Bull: Έχει προβλήματα στο σετάρισμα ο Vettel

FORMULA 1

Red Bull: Έχει προβλήματα στο σετάρισμα ο Vettel

FORMULA 1

Από την Αυστριακή ομάδα γίνεται μια προσπάθεια να εξηγήσουν γιατί ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής υστερεί φέτος σε επιδόσεις έναντι του έτερου πιλότου της ομάδας, του νεαρού Daniel Ricciardo. TOY ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Advertisement
Advertisement

Στον τελευταίο αγώνα στην Κίνα, ο Αυστραλός κέρδισε κατά κράτος το Γερμανό σε δοκιμές και αγώνα ενώ είναι σίγουρο πως η ατάκα του Vettel «Tough Luck» σε ελεύθερη μετάφραση, «η ζωή είναι σκληρή» απασχόλησε τα μέλη της ομάδας όχι μόνο στην απενημέρωση το βράδυ της Κυριακής αλλά και τις επόμενες μέρες.

Μιλώντας σχετικά ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Christian Horner τόνισε: «Νομίζω πως ο Vettel διέρχεται μιας δύσκολης περιόδου γιατί δεν του δίνει το μονοθέσιο την αίσθηση που θέλει. Είναι εξαιρετικά ευαίσθητος σε συγκεκριμένους τομείς του set – up και το μονοθέσιο δεν αντιδρά όπως αυτός θέλει. Η συνδυασμένη επίδραση όλων αυτών είναι ότι φθείρει τα ελαστικά περισσότερο κάτι ιδιαίτερα ασυνήθιστο γι’ αυτόν. Από τότε που στη F1 χρησιμοποιούμε τα ελαστικά της Pirelli το 2011 είναι εντελώς ασυνήθιστο γι’ αυτόν να φθείρει τα ελαστικά του πιο γρήγορα απ’ ότι ο μέσος όρος των πιλότων. Αυτό έχει προκληθεί από το συνδυασμό θεμάτων που αντιμετωπίζει. Είμαστε σίγουροι πως μόλις τα επιλύσουμε θα επανέρθει εντυπωσιακά».

Από την άλλη πλευρά ο Ricciardo δε φαίνεται να επηρεάζεται αντίστοιχα. Ο Horner αποκαλύπτει: «Η απόδοση του Daniel είναι σαρωτική. Είναι εντυπωσιακός ειδικά στον τελευταία αγώνα, έκανε φοβερή δουλειά. Η αυτοπεποίθησή του αυξάνεται, είναι ήρεμος όταν οδηγεί, η πληροφορία που μας δίνει είναι εξαιρετικής ποιότητας και όταν μιλά στην ενδοεπικοινωνία είναι σα να είμαστε για καφέ. Απολαμβάνει αυτό που κάνει, διασκεδάζει με το ρόλο του οδηγού αγώνων και αρέσκεται να οδηγεί για την ομάδα».

Advertisement
Advertisement