Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Red Bull Racing: Αλλαγές στα πιτ στοπ!

Ελλάδα 19:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Red Bull Racing: Αλλαγές στα πιτ στοπ!

FORMULA 1

Red Bull Racing: Αλλαγές στα πιτ στοπ!

FORMULA 1

Στην Αυστριακή εταιρεία ανέλυσαν ενδελεχώς τους λόγους που οδήγησαν στο ατύχημα του Γερμανικού Grand Prix στα πιτ και προχωρούν σε αλλαγές που θα διασφαλίσουν ότι δεν θα επαναληφθεί. ΤΟΥ Τ. ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Advertisement
Advertisement

Όπως ίσως γνωρίζετε το πρώτο πιτ στοπ του Γουέμπερ στο Νίρμπουργκρινγκ είχε άσχημη εξέλιξη. Ο Αυστραλός ξεκίνησε μετά το σχετικό σήμα χωρίς να έχει βιδωθεί το πίσω αριστερά μπουλόνι με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός εικονολήπτη της FOM.

Στη Red Bull αφού εξέτασαν τα συμβάντα ανακοίνωσαν τι ακριβώς συνέβη. Ο χειριστής του πίσω αριστερά αερόκλειδου διαπιστώνοντας πως το μπουλόνι δεν κούμπωνε αντέστρεψε τη ροπή για να το αφαιρέσει και να βάλει το εφεδρικό.

Το αερόκλειδο κλώτσησε και το χέρι του τινάχτηκε ακουμπώντας το κουμπί που δίνει σήμα ότι ο τροχός ασφάλισε. Ο σηματωρός έδωσε το ΟΚ και ο Γουέμπερ εκκίνησε αστραπιαία ως όφειλε αλλά χωρίς να συνδέει κάτι το πίσω λάστιχο με το υπόλοιπο αμάξωμα.

Advertisement
Advertisement

Για να διασφαλίσουν ότι δε θα ξανασυμβεί αυτό στη Red Bull αλλάζουν τη φορά που ξεβιδώνει το αερόκλειδο ώστε αν κλωτσήσει το χέρι του τεχνικού να κινηθεί αντίθετα με το κουμπί. Επιπλέον ο σηματωρός έχει σαφή εντολή αν παρατηρηθεί οιαδήποτε δυσλειτουργία να μην απελευθερώσει το μονοθέσιο προτού πάρει σαφές σήμα από το χειριστή του αερόκλειδου στο σημείο που παρατηρήθηκε το θέμα.

Επίσης από την ομάδα προσπαθούν να βρουν έναν ασφαλή τρόπο να μην ενεργοποιείται το σήμα του ΟΚ στο ελαστικό αν δεν έχει βιδώσει το μπουλόνι.

Όλη τη γνώση που αποκόμισε απ’ την ανάλυση αυτή η Αυστριακή ομάδα την μοιράστηκε με τις υπόλοιπες σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες να συμβεί κάτι ανάλογο.

Advertisement