Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πρωταθλητής στο Τέξας ο Hamilton;

Ελλάδα 13:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρωταθλητής στο Τέξας ο Hamilton;

FORMULA 1

Πρωταθλητής στο Τέξας ο Hamilton;

FORMULA 1

Μπορεί αυτή η σεζόν της Formula 1 να ξεκίνησε με… χρώμα διαφορετικό από τις προηγούμενες και στα μισά της να φαινόταν πως θα εξελιχθεί σε θρίλερ, ωστόσο όλα φαίνεται πως θα τελειώσουν πρόωρα. Πόσο πρόωρα; Ο Lewis Hamilton μπορεί στον επόμενο αγώνα να σφραγίσει τον πέμπτο του παγκόσμιο τίτλο!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η επόμενη μάχη είναι στο Circuit of the Americas, το εντυπωσιακό σιρκουί του Τέξας. Μία πίστα όπου σε έξι επισκέψεις, ο 33χρονος μετράει πέντε νίκες.

Κι αν κερδίσει ξανά, θα του αρκεί να μην είναι δεύτερος ο Sebastian Vettel, για να αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής τέσσερις στροφές πριν το τέλος της σεζόν!

Advertisement
Advertisement

Με τη μεταξύ τους διαφορά στους 67 πόντους και μόνο τους αγώνες σε Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Μεξικό, Βραζιλία και Άμπου Ντάμπι να απομένουν –δηλαδή 75 βαθμοί στο τραπέζι-, θα πρέπει να συμβούν πολλά για να αλλάξουν οι ισορροπίες.

H βαθμολογία λοιπόν διαμορφώνεται ως εξής:

Driver-Standings-After-Japan640

Advertisement

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε και πως τα πήγαν οι οδηγοί μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα. Στην περίοδο δηλαδή όπου ο Hamilton «πετάει» κερδίζοντας 118 πόντους, ενώ ο Vettel «υστερεί», μένοντας στους 75.

points-since-summer-break-post-japan640

Advertisement

Αντίστοιχα στους κατασκευαστές, η Mercedes έχει πάρει φόρα, φτάνοντας τους 538 πόντους. Η Ferrari έχει μείνει στους 460 ενώ η Red Bull Racing είναι τρίτη χωρίς να απειλεί ή να απειλείται. Κάθε άλλο.

Οι μάχες που έχουν ενδιαφέρον είναι στις πιο πίσω θέσεις. Μόλις 8 βαθμοί χωρίζουν Renault και Haas στην κόντρα για την τέταρτη θέση ενώ παρότι μηδενίστηκε όταν άλλαξε ιδιοκτησιακό καθεστώς, η Force India έχει ανέβει ήδη έβδομη και απειλεί τη McLaren. Αλλιώς θα ήταν και φέτος, η τέταρτη δύναμη στο grid.

Αναλυτικά η βαθμολογία των κατασκευαστών:

Advertisement

Constructor-Standings-After-Japan640tall