Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Prost: Θα πετύχει το δίδυμο Alonso-Raikkonen

Ελλάδα 4:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Prost: Θα πετύχει το δίδυμο Alonso-Raikkonen

FORMULA 1

Prost: Θα πετύχει το δίδυμο Alonso-Raikkonen

FORMULA 1

Ο Γάλλος «καθηγητής» έχει μια διαφορετική προσέγγιση για το δίδυμο Αλόνσο – Ράικονεν. O Αλέν Προστ έχει αφήσει εποχή για την κόντρα του με το Σένα όταν βρέθηκαν στη McLaren μαζί για δυο χρόνια 1988 -1989. Μετά από δυο χρόνια συγκρούσεων και μεγάλης έντασης ο Προστ πήρε μεταγραφή στη Ferrari.  ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Advertisement
Advertisement

Πιστεύει όμως πως η συνύπαρξή του με το Σένα στην ίδια ομάδα ήταν θετική για τη McLaren. Η βρετανική ομάδα στα δυο αυτά χρόνια έχασε μόνο 6 φορές.

Αναπτύσσοντας τη θεωρία του ο Προστ σημείωσε μεταξύ άλλων: «Μόνο του χρόνου θα ξέρουμε αν όντως αυτή η επιλογή θα αποδώσει. Στο παρελθόν απέδωσε. Όλοι βλέπουν μόνο τη μια πλευρά μεταξύ εμένα και του Σένα όμως αυτή η συνεργασία απέδωσε. Είχε θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα και την έφερε στην κορυφή. Όταν υπάρξει κάποιο πρόβλημα χρειάζεται το κατάλληλο management για να το διαχειριστείς. Θα είναι πιο δύσκολο, αλλά θα δουλέψει. Πιθανόν θα είναι πιο απλά τα πράγματα γιατί ο Ράικονεν είναι διαφορετικός χαρακτήρας».

Στην ιστορία της F1 μόνο 6 φορές από το 1950 έως σήμερα μια ομάδα είχε στις τάξεις της δυο παγκόσμιους πρωταθλητές. Η πιο πρόσφατη συνύπαρξη ήταν αυτή των Χάμιλτον, Μπάτον στη McLaren από το 2010 έως και το 2012.

Advertisement
Advertisement

Η McLaren είχε τους Προστ – Σένα τη διετία 1988 – 1989 και τον Προστ με το Ρόσμπεργκ το 1986. Επίσης το 1974 η ίδια ομάδα είχε τους Φιτιπάλντι, Χουλμ ενώ το 1967 -1968 η Lotus είχε τους Κλαρκ – Χιλ. Η Ferrari είχε μια φορά ακόμη δίδυμο πρωταθλητών στην ιστορία της το 1953 με τους Ασκάρι – Φαρίνα.