Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πουλήθηκε η Caterham

Ελλάδα 17:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πουλήθηκε η Caterham

FORMULA 1

Πουλήθηκε η Caterham

FORMULA 1

Όπως αναμενόταν η Caterham F1 άλλαξε και επίσημα χέρια, με τον Tony Fernandes να παραδίδει τη σκυτάλη σε μία κοινοπραξία επενδυτών από την Ελβετία και τη Μέση Ανατολή, τους οποίους θα εκπροσωπεί στο «τιμόνι» της ομάδας ο γνωστός Colin Kolles.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση που εξέδωσε η Caterham F1 αναφέρει:

«Η Caterham F1 Team είναι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσει ότι ο Tony Fernandes και οι συνέταιροί του πούλησαν την ομάδα σε μία κοινοπραξία επενδυτών από την Ελβετία και τη Μέση Ανατολή, τους οποίους συμβουλεύει ο πρώην επικεφαλής ομάδας στην F1, Colin Kolles.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τους όρους της πώλησης, η ομάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται ως Caterham F1 και η βάση της θα παραμείνει στο Λίφιλντ για το βραχυπρόθεσμο μέλλον.

Οι νέοι ιδιοκτήτες αναλαμβάνουν άμεσα τα ηνία της ομάδας. Ο Ολλανδός πρώην οδηγός F1, Christian Albers, βοηθούμενος από τον Manfredi Ravetto, θα αναλάβει την καθημερινή λειτουργία της ομάδας. Θα αναφέρει απευθείας στο διοικητικό της συμβούλιο και θα αντικαταστήσει τον Cyril Abiteboul, που αφήνει την ομάδα για να κυνηγήσει νέες προκλήσεις
».

Το τελευταίο μέρος, δείχνει να επιβεβαιώνει τα σενάρια που ήθελαν τον Γάλλο να επιστρέφει στη Renault, είτε ως δικό της μέλος είτε ως μέλος ενός συνεργάτη της (σ.σ. Red Bull;).

Ο δαιμόνιος Colin Kolles ανέλαβε επικεφαλής της Caterham F1

Στην ανακοίνωση της Caterham, φιλοξενούνται και οι πρώτες δηλώσεις του Albers: «Γνωρίζουμε την τεράστια πρόκληση που έχουμε μπροστά μας, δεδομένης της μάχης στις τελευταίες θέσεις του πρωταθλήματος. Στόχος μας είναι η 10η θέση στο Πρωτάθλημα του 2014. Είμαστε αφοσιωμένοι στο μέλλον της ομάδας και θα διασφαλίσουμε ότι η ομάδα θα διαθέτει τους απαραίτητους πόρους για να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί ώστε να πετύχει όλα για τα οποία είναι ικανή».

Advertisement

Ο Ολλανδός που έχει συμμετάσχει σε 45 Grand Prix της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, συνεργαζόταν με τον Kolles όταν ο ένας οδηγούσε κι ο άλλος διοικούσε στις Midland/Spyker, την περίοδο 2005-2007.

Ερωτηματικό αποτελεί η τύχη του εγχειρήματος της Forza Rossa, που φερόταν να έχει πάρει το πράσινο φως από τη FIA για να «μπει στο παιχνίδι» το 2015, έχοντας ως επικεφαλής τον… Kolles.

Advertisement