Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πόσες φορές χτύπησε την πόρτα του Newey η Ferrari;

Ελλάδα 22:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσες φορές χτύπησε την πόρτα του Newey η Ferrari;

FORMULA 1

Πόσες φορές χτύπησε την πόρτα του Newey η Ferrari;

FORMULA 1

Είναι γνωστό πως ο Adrian Newey αποτελεί εδώ και χρόνια διακαή πόθο της Scuderia Ferrari. Όμως για πρώτη φορά, ο κορυφαίος σχεδιαστής της Formula 1 μίλησε ανοιχτά για τις προτάσεις που του έχουν γίνει από την ιταλική ομάδα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull Racing την οποία και βοήθησε σημαντικά να φτάσει στην κατάκτηση τεσσάρων συνεχόμενων νταμπλ την περίοδο 2010-2013), αποκάλυψε πως οι κόκκινοι προσπάθησαν τρεις φορές να τον δελεάσουν.

«Ήμασταν κοντά σε τρεις περιπτώσεις. Αρχικά όταν ασχολιόμουν με το IndyCar και η Ferrari είχε αποφασίσει να δημιουργήσει ένα μονοθέσιο για αυτή την κατηγορία, μου προσφέρθηκε ο ρόλος του επικεφαλής σχεδιαστή στο project. Όμως ένιωθα πως δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή και απέρριψα την πρόταση. Έπειτα, υπήρξε μία πολύ πιο σοβαρή πρόταση, όταν το 1996 ο Jean Todt μου πρότεινε να αναλάβω το ρόλο του τεχνικού διευθυντή. Εκείνη την εποχή είχα προσφορές να παραμείνω στη Williams και να πάω είτε στη McLaren, είτε στη Ferrari. Το σκέφτηκα πολύ και έχοντας μόλις κάνει οικογένεια τότε, αποφάσισα να παραμείνω στη Μεγάλη Βρετανία», είπε ο Newey στο Sky Sports F1.

Advertisement
Advertisement

Όσο για την τρίτη πρόταση από πλευράς της ιταλικής ομάδας, αυτή ήρθε πρόσφατα αλλά και πάλι, είχε την ίδια κατάληξη.

«Όταν ήταν πλέον σαφές πως η Renault είχε μείνει πολύ πίσω από τη Mercedes, σε ένα βαθμό και από τη Ferrari, χωρίς να φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ. Ήρθε η τρίτη πρόταση. H Renault έδειχνε να μην είναι διατεθειμένη να επενδύσει τόσο ώστε να λύσει τα προβλήματα, πράγμα που ήταν ανησυχητικό και στενάχωρο. Ήμουν σε δύσκολη θέση. Δεν ήθελα να αφήσω τη Red Bull γιατί νιώθω πως εδώ είναι το σπίτι μου και ενεπλάκην στο εγχείρημα από το ξεκίνημά του, χτίζοντας παρέα με τον Christian (Horner) την ομάδα από τις στάχτες της Jaguar, σε αυτό που είναι σήμερα. Δεν ήθελα λοιπόν να φύγω αν και δεν ήθελα να λειτουργώ και με το ένα χέρι δεμένο πίσω από την πλάτη λόγω των ισορροπιών με τους κινητήρες. Ήταν δύσκολη απόφαση γιατί η Ferrari μου έκανε μία απίστευτη προσφορά, πολύ ελκυστική, που μου προκάλεσε πολλές νύχτες αϋπνίας ώσπου αποφασίσω τι να κάνω. Στο τέλος, ένιωσα πως θα ήταν λάθος να αφήσω τη Red Bull», παραδέχθηκε ο Newey.

Στο δίλημμα Ferrari ή Red Bull, ο Newey σκέφτηκε με την καρδιά και όχι το πορτοφόλι...

Στο δίλημμα Ferrari ή Red Bull, ο Newey σκέφτηκε με την καρδιά και όχι το πορτοφόλι…