Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πόσα Grand Prix χωράνε ακόμα στο καλεντάρι της F1;

Ελλάδα 15:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσα Grand Prix χωράνε ακόμα στο καλεντάρι της F1;

FORMULA 1

Πόσα Grand Prix χωράνε ακόμα στο καλεντάρι της F1;

FORMULA 1

Μπορεί για τις ομάδες το καλεντάρι του 2020 να είναι στα… όρια σε ότι αφορά στον αριθμό αγώνων, όμως αυτό είναι κάτι που δεν συμμερίζεται ο CEO της Formula 1, Chase Carey.

Advertisement
Advertisement

Για πρώτη φορά στην ιστορία της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, θα έχουμε 22 αγώνες, με τις νέες εισόδους στο πρόγραμμα να είναι τα Grand Prix Ολλανδίας (Ζάντφουρτ) και Βιετνάμ (Ανόι). Και παρότι οι ομάδες και οι περισσότεροι οδηγοί είναι ήδη δυσαρεστημένοι, η Liberty Media θέλει να επεκτείνει ακόμα περισσότερο το… γύρο του κόσμου!

«Εξακολουθούμε να έχουμε πολύ θετικά δείγματα από χώρες/πόλεις που θέλουν να φιλοξενήσουν Grand Prix της Formula 1, από κάθε άκρη του κόσμου. Έχουμε πλήρες καλεντάρι, με πολυετή συμβόλαια και παρότι υπάρχουν περιορισμοί στο τι μπορούμε να κάνουμε, θεωρούμε πως υπάρχουν ευκαιρίες. Το καλεντάρι των 22 αγώνων είναι αρκετά γεμάτο αλλά θεωρούμε πως υπάρχει ακόμα χώρος για ένα-δύο Grand Prix», είπε ο Αμερικανός.

Πάντως, σύμφωνα με τις πρόσφατες αποφάσεις σχετικά με το μέλλον του σπορ, συμφωνήθηκε πως το αγωνιστικό πρόγραμμα μπορεί να επεκταθεί μέχρι και τους 25 αγώνες μέσα σε μία χρονιά.

Advertisement
Advertisement

Η σεζόν του 2020 ξεκινά στις 15 Μαρτίου από το σιρκουί του Άλμπερτ Παρκ, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Διαβάστε επίσης:
Τελευταίο F1 Vlog της σεζόν με «συνοδηγό» την Αριάνα Παπαγιάννη
Pit Stop σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας (video)
Έχει δρόμο ακόμα μπροστά του ο Schumacher