Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πως βλέπει ο Dennis τον Alonso;

Ελλάδα 4:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως βλέπει ο Dennis τον Alonso;

FORMULA 1

Πως βλέπει ο Dennis τον Alonso;

FORMULA 1

Η σχέση των δυο εκρηκτικά αντίθετων χαρακτήρων έχει μπει σε μια νέα βάση, μένει να δούμε αν θα αποδειχτεί αποδοτική στη McLaren-Honda το 2015.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο Alonso είχε αγωνιστεί με τα χρώματα της McLaren το 2007, τότε συνυπήρχε με το Hamilton, ο Βρετανός ήταν στην πρώτη του χρονιά. Μια χρονιά συνολικά πολύ δύσκολη για την F1 που ταλανίστηκε από το σκάνδαλο Stepney Gate. Ο Alonso τότε είχε φτάσει στη McLaren με τον αέρα δυο πρωταθλημάτων (2005, 2006) ήταν αυτός που μόλις είχε εκθρονίσει τον Michael Schumacher και πήγε μάλιστα στη McLaren το Νο 1 του πρωταθλητή.

Οι Alonso και Dennis δεν ξεκίνησαν καλά και στην πορεία πιθανόν ο Dennis να συνέδεσε στο μυαλό του τον Ισπανό με τις αποκαλύψεις ή την τροπή που πήρε το σκάνδαλο. Θυμίζουμε πως τότε είχε κατηγορηθεί ο Mike Coughlan ότι έπαιρνε σχέδια της Ferrari από τον μακαρίτη Nigel Stepney τα οποία αξιοποιούσε στα σχεδιαστήρια της McLaren. Η βρετανική ομάδα μηδενίστηκε στο πρωτάθλημα του 2007, οι Hamilton και Alonso μετά από επική σύγκρουση έχασαν για ένα βαθμό το πρωτάθλημα στη Βραζιλία από το Raikkonen που οδηγούσε για τη Ferrari τότε, και ο Dennis έγινε κατά 100 εκ δολάρια φτωχότερος πληρώνοντας το μεγαλύτερο πρόστιμο στην ιστορία του σπορ.

Advertisement
Advertisement

Όλα αυτά δείχνουν μακρινό παρελθόν εν έτη 2015 στη 2η φάση της συνεργασίας των δυο αντρών.  Ο Hamilton είναι πια στη Mercedes ενώ ο ισχυρός άντρας της McLaren, Ron Dennis έχει όπως ο ίδιος λέει, μαλακώσει. Την ίδια στιγμή ο Alonso εμφανίζεται πιο ώριμος και προσγειωμένος. Αναφερόμενος στις αλλαγές που έχουν γίνει ο Dennis είπε: «Όσα γίνονταν στο παρελθόν ήταν σε άλλο κλίμα που προκαλούσε εντάσεις. Όσα συνέβησαν τότε προκαλούνταν από μια συγκεκριμένη ατμόσφαιρα και όλοι βγήκαν μωλωπισμένοι απ’ αυτό. Σήμερα όλοι έχουν αλλάξει στάση και εγώ σίγουρα έχω γλυκάνει είμαι πιο μαλακός. Επίσης νομίζω πως ο Fernando είναι πιο ώριμος. Θέλω να σας πω κάτι για το Fernando ότι ποτέ δε ζήτησε να απολαμβάνει προνόμια Νο 1 οδηγού στην ομάδα. Ίσως το αντίθετο…».

Τα χαμόγελα και οι αγκαλιές στην παρουσίαση της ομάδας ανάμεσα σε Alonso και Dennis ξάφνιασαν πολλούς

Από τη McLaren σήμερα παρά την απογοήτευση μετά τις πρώτες μέρες δοκιμών με τη Honda τονίζουν πως η προσήλωση και η ορμή του Alonso βοηθά όλη την ομάδα να προσπαθήσει περισσότερο.  Ο ALonso θα μοιραστεί μαζί με το Button την MP4/30 στη Βαρκελώνη από 19-22/2.