Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πως μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο του 2019 ο Verstappen;

Ελλάδα 20:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο του 2019 ο Verstappen;

FORMULA 1

Πως μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο του 2019 ο Verstappen;

FORMULA 1

Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτηματικά ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2019, αποτελεί αναμφίβολα η συνεργασία της Red Bull Racing με τη Honda στο μέτωπο των υβριδικών μηχανών.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Μετά από δώδεκα χρόνια συνεργασίας, η αυστριακή ομάδα διέκοψε την συνεργασία της με τη Renault. Μαζί κατέκτησαν τέσσερα νταμπλ την περίοδο 2010-2014, ωστόσο η υστέρηση των γαλλικών υβριδικών μηχανών έφερε σύννεφα στη σχέση τους.

Έτσι από το 2019 οι ταύροι θα γίνουν… σαμουράι αν και είναι μεγάλο ερωτηματικό το αν η Honda θα βρει την απαιτούμενη αξιοπιστία αλλά και ισχύ – τομείς στους οποίους υστερούσε τα τέσσερα χρόνια που προηγήθηκαν (τρία σε συνεργασία με τη McLaren και ένα με την Scuderia Toro Rosso).

Advertisement
Advertisement

Πάντως, παρότι ο Daniel Ricciardo μάλλον δεν πίστεψε σε αυτή τη συνεργασία και αποφάσισε να μεταπηδήσει στην εργοστασιακή ομάδα της Renault, o Max Verstappen αισιοδοξεί.

Και μάλιστα ο νεαρός Ολλανδός δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει το τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή – φυσικά υπό προϋποθέσεις.

«Ελπίζω να είναι μία πολυετής συνεργασία. Δεν περιμένω όλα να λειτουργούν εξ αρχής τέλεια, θα είναι δύσκολο. Δεν μπορείς να έχεις τέτοιες προσδοκίες. Εγώ πρέπει να διατηρήσω την προσοχή μου στο στόχο μου, να πιστέψω στο project και να έχω υπομονή. Δεν πιστεύω πως από το ξεκίνημα της σεζόν θα δείξουμε πως θα μπορούμε να μαχόμαστε για τον τίτλο. Αν όμως είμαστε λίγο καλύτεροι από φέτος, αν μπορούμε να είμαστε λίγο πιο κοντά στον ανταγωνισμό και να έχουμε σταθερότητα όλη τη χρονιά, τότε θα έχουμε σημειώσει σημαντική βελτίωση στην προσπάθειά μας να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Δεν χρειάζεται να έχεις το καλύτερο μονοθέσιο», είπε ο Verstappen.

Advertisement

verstappen-aus18-b640

O 21χρονος έκλεισε τη φετινή σεζόν στην τέταρτη θέση της τελικής βαθμολογίας, έχοντας στο ενεργητικό του δύο νίκες, στην Αυστρία και το Μεξικό, καθώς και άλλες εννέα παρουσίες στο βάθρο.

Advertisement