Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πλησιάζει στη Renault o Alonso!

Ελλάδα 0:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πλησιάζει στη Renault o Alonso!

FORMULA 1

Πλησιάζει στη Renault o Alonso!

FORMULA 1

Όλο και πιο κοντά στην… τρίτη του θητεία στη Renault φέρεται να βρίσκεται ο Fernando Alonso!

Advertisement
Advertisement

Το ντόμινο εξελίξεων που άρχισε με την αποχώρηση του Sebastian Vettel από τη Ferrari, την αντικατάστασή του με τον Carlos Sainz και τη μετακίνηση του Daniel Ricciardo στη McLaren, αφήνει τη Renault δίχως «ηγέτη»

Ή αν προτιμάτε, δίχως «κράχτη» στην πολυετή και ακόμα ανεπιτυχή προσπάθεια επιστροφής στην κορυφή του μαγικού κόσμου της Formula 1! Κι εκεί κολλάει το όνομα του 38χρονου που έχει ανοιχτά δηλώσει πως θέλει πλέον να επιστρέψει.

Και είναι έτοιμος να το κάνει και με… συμβιβασμούς. Αγωνιστικά άλλη επιλογή δεν υπάρχει – θα ποντάρει πως η Renault δεν θα επαναλάβει την περυσινή πτώση σε απόδοση και πως με τις αλλαγές των κανονισμών το 2022, θα μπορέσει να ανακτήσει τα παλιά της επίπεδα ανταγωνιστικότητας.

Advertisement
Advertisement

Ένα φλέγον ζήτημα είναι το οικονομικό. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έπαιρνε 30 εκατομμύρια από τη McLaren, χρήματα που η Renault δεν μπορεί να του δώσει. Ήδη τα 17 εκατομμύρια δολάρια που φέρεται πως ήταν το συμβόλαιο του Ricciardo, ήταν ίσως και λίγο πάνω από το πραγματικό ταβάνι.

Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι η Liberty Media που σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα Marca είναι διατεθειμένη να καλύψει μέρος των χρημάτων που θα θέλει ο Alonso. Ποντάροντας στον ντόρο της μεγάλης επιστροφής, σε μία εποχή που ελλείψει αγωνιστικής δράσης, προσπαθεί με κάθε τρόπο να «σώσει» τη δυναμική του σπορ.

Ρίχνοντας λάδι στη φωτιά, εν μέσω αυτού του οργίου φημών, η Renault μοίραζε μέσω social media, wallpapers από τη θητεία του Alonso, ο οποίος έσπευσε και να σχολιάσει. Κοινώς, καπνός υπάρχει. Μένει να δούμε και τη φλόγα.

Advertisement

Θυμίζουμε πως ο Ισπανός κατέκτησε τους δύο παγκόσμιους τίτλους του ως οδηγός της Renault τη διετία 2005-2006. Επέστρεψε σε αυτή τη διετία 2008-2009, προσθέτοντας δύο νίκες στο ενεργητικό του.

Διαβάστε ακόμα:
Ανακοίνωση με αιχμές κατά Ricciardo από τη Renault

Επίσημο: Στη McLaren από το 2021 ο Ricciardo

Alonso: Λίγο-πολύ ξέρω τι θα κάνω το 2021