Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ποιον οδηγό F1 έβαλε στο στόχαστρο ο Villeneuve;

Ελλάδα 2:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιον οδηγό F1 έβαλε στο στόχαστρο ο Villeneuve;

FORMULA 1

Ποιον οδηγό F1 έβαλε στο στόχαστρο ο Villeneuve;

FORMULA 1

Ξεκινώ με παραδοχή πως μάλλον ο τίτλος είναι λάθος. «Ποιον δεν έβαλε στο στόχαστρο ο Villeneuve» θα ήταν ίσως ο πιο σωστός τίτλος αλλά όπως και να έχει, πάμε στην ουσία. Ο Jacques «σημάδεψε» και αυτή τη φορά έριξε τις βολές του στον Daniil Kvyat!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Ο Ρώσος προκάλεσε διπλή σύγκρουση στην εκκίνηση του Grand Prix Αυστρίας, όταν έπεσε πάνω στη McLaren του Fernando Alonso, στέλνοντάς τον πάνω στη Red Bull του Max Verstappen.

Μία εβδομάδα μετά, στο Σιλβερστοουν, έθεσε εκτός μάχης τον teammate του, Carlos Sainz. Κι καθώς τα συμβάντα που εμπλέκεται ολοένα και αυξάνονται, το ίδιο και η… συμπάθεια από πλευράς του παγκόσμιου πρωταθλητή του 1997!

Advertisement
Advertisement

Όπως συνηθίζει, ο Γαλλοκαναδός δεν δίστασε να μιλήσει με σκληρά λόγια για τον 23χρονο οδηγό της Scuderia Toro Rosso.

«Δεν είμαι σίγουρος για το τι προσπαθούσε να κάνει στη φάση με τον Sainz. Το χειρότερο είναι πως μέσω team radio προσπαθεί να ρίξει το φταίξιμο στον teammate του, νομίζοντας πως κανένας δεν έχει δει τι έχει συμβεί. Αυτή είναι κακή συμπεριφορά. Του αξίζει να μείνει σπίτι του, είναι πια ντροπιαστικός. Βγήκε εκτός πίστας και μετά προσπάθησε ανορθόδοξα να επιστρέψει σε αυτή. Ακόμα κι αν δεν έπεφτε πάνω στον Sainz, θα έχανε τον έλεγχο. Ίσως θα πρέπει να κάτσει λίγο σπίτι του και να σκεφτεί, γιατί δεν είναι το πρώτο αγωνιστικό τριήμερο που υπερβάλλει έτσι. Ίσως η F1 να είναι υπερβολικά γρήγορη για εκείνον, δεν ξέρω. Όμως πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Αν πάντα ρίχνεις τις ευθύνες αλλού, δεν μαθαίνεις ποτέ. Πρέπει πάντα να ρίχνεις φταίξιμο και στον εαυτό σου, ακόμα κι αν δεν πρέπει. Μόνο έτσι θα γίνεις καλύτερος. Συνήθως σε αυτό το επίπεδο οι οδηγοί δεν έχουν δεύτερη ευκαιρία. Εκείνος έχει ήδη πάρα πολλές αλλά δείχνει να μη παίρνει το μάθημά του», είπε ο Villeneuve.
kvyat-gb17-b640

Πάντως το ενδεχόμενο να κάτσει όντως σπίτι του για έναν αγώνα, δεν είναι μακριά. Ο Kvyat έχει μαζέψει εννέα πόντους ποινής στην αγωνιστική του λισάνς. Όποιος οδηγός συμπληρώσει 12 σε ένα ημερολογιακό έτος, αποκλείεται από ένα Grand Prix. Και καθώς μέχρι τον Οκτώβριο δεν σβήνεται κανένας από αυτούς τους πόντους, ο Ρώσος θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικός.

Advertisement

Αναλυτικά οι πόντοι ποινής του Kvyat:
2, GP ΗΠΑ 2016
1, GP ΜΕΞΙΚΟ 2016
2, GP ΚΑΝΑΔΑ 2017
2, GP ΑΥΣΤΡΙΑΣ 2017
2, GP Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ 2017

kvyat-gb17-a640tall

Advertisement