Ποινή φυλάκισης για τον Flavio Briatore | NewsAuto.gr
FORMULA 1

Ποινή φυλάκισης για τον Flavio Briatore

Κακά μαντάτα για το πρώην αφεντικό των Benetton και Renault, Flavio Briatore. Ο δαιμόνιος επιχειρηματίας, ικανός μάνατζερ και ιθύνων νους του περίφημου «crashgate» που τον έφερε και εκτός Formula 1, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών!

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

O Ιταλός κατηγορείται για μη καταβολή φόρων εκατομμυρίων, σχετικά με το υπέρ-πολυτελές γιοτ του που φέρει το όνομά «Force Blue». Αρχικά είχε λάβει ποινή 23 μηνών, η οποία μειώθηκε στους 18 παρότι ο δημόσιος κατήγορος ζήτησε να ανέβει στα τέσσερα χρόνια.

Ωστόσο, είναι εφέσιμη και προφανώς οι δικηγόροι του Briatore πάνε το… ματς στην παράταση. Υποστηρίζουν μάλιστα πως το εν λόγω γιοτ δεν ανήκε σε εκείνον.

«Λαμβάνουμε υπόψη μας την απόφαση του δικαστή και θα καταθέσουμε έφεση στο ανώτατο δικαστήριο. Είμαστε πεπεισμένοι για την αθωότητα του Κου Briatore», ήταν η θέση τους.

Το ποσό που φέρεται να μην έχει καταβάλει ο Ιταλός, ανέρχεται στα 3.6 εκατομμύρια ευρώ από την αγορά του και άλλα 800.000 ευρώ από φόρους καυσίμων την περίοδο 2006-2010.

Πάντως θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως πολύ δύσκολα θα βρεθεί ο Flavio πίσω από τα κάγκελα αφού με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, θα τη γλιτώσει.

Log In or Create an account