Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ποινή 10 θέσεων στον Hulkenberg για το χάος του Σπα

Ελλάδα 17:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποινή 10 θέσεων στον Hulkenberg για το χάος του Σπα

FORMULA 1

Ποινή 10 θέσεων στον Hulkenberg για το χάος του Σπα

FORMULA 1

Το συμβάν που έκλεψε την παράσταση στο Grand Prix Βελγίου, ήταν αναμφίβολα το ατύχημα της πρώτης στροφής. Σε ένα σκηνικό… χαοτικό, για το οποίο υπεύθυνος κρίθηκε ο Nico Hulkenberg.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

O Γερμανός έχασε τα φρένα με αποτέλεσμα να πέσει πάνω McLaren του Fernando Alonso. Στη συνέχεια το πορτοκαλί μονοθέσιο χτύπησε το πίσω μέρος της Red Bull του Daniel Ricciardo προτού ‘απογειωθεί’ πάνω από τη Sauber του Charles Leclerc.

‘Θύμα’ αυτού του ντόμινο ήταν ουσιαστικά και ο Kimi Raikkonen, καθώς χάνοντας τον έλεγχο της RB14, ο Ricciardo έπεσε πάνω στον πίσω αριστερό τροχό του Φινλανδού. Αυτό προκάλεσε κλατάρισμα και καθώς ο Iceman έκανε επτά χιλιόμετρα έτσι, ζημιές που οδήγησαν στην εγκατάλειψή του.

Advertisement
Advertisement

Οι Garry Connelly, Enzo Spano και Mika Salo που αποτέλεσαν το πάνελ των αγωνοδικών για τον δέκατο-τρίτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, επέβαλλαν στον Hulkenberg ποινή 10 θέσεων στο grid του επόμενου αγώνα (την προσεχή Κυριακή στη Μόντσα), καθώς και 3 πόντους ποινής στην αγωνιστική του λισάνς.

Παράλληλα, για το άλλο συμβάν της πρώτης στροφής, όπου ο Valtteri Bottas έπεσε πάνω στη Williams του Sergey Sirotkin, η ποινή ήταν στα 5 δευτερόλεπτα στον τελικό χρόνο, συν 5 πόντους στη λισάνς. Κι αυτό διότι ο Ρώσος συνέχισε χωρίς πρόβλημα. Η ποινή αυτή δεν άλλαξε κάτι στην κατάταξη.

Photo credits: Αλέξανδρος Βερναρδής / The RaceBox