Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ποινές στο Σότσι για τους οδηγούς της Honda

Ελλάδα 10:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποινές στο Σότσι για τους οδηγούς της Honda

FORMULA 1

Ποινές στο Σότσι για τους οδηγούς της Honda

FORMULA 1

Μπορεί ο Max Verstappen να επέστρεψε στο βάθρο στο Grand Prix της Σιγκαπούρης, θα έχει όμως σημαντικό ντισαβαντάζ στη Ρωσία.

Advertisement
Advertisement

Ο δέκατος έκτος γύρος του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula 1 διεξάγεται στο τουριστικό θέρετρο του Σότσι κι εκεί τα μονοθέσια που εφοδιάζονται με υβριδικές μηχανές της Honda θα χρησιμοποιήσουν τον νέο κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE) της ιαπωνικής εταιρείας (Spec 4).

Έτσι ο Ολλανδός και ο Alex Albon που οδηγούν για λογαριασμό της Red Bull Racing και οι Daniil KvyatPierre Gasly της Scuderia Toro Rosso, θα έχουν ποινές πέντε θέσεων στο grid της προσεχούς Κυριακής. Ειδικά ο Ρώσος, θα αλλάξει όλα τα μέρη της υβριδικής του μηχανής άρα θα βρεθεί στην ουρά της εκκίνησης.

Ο τεχνικός διευθυντής της Honda, Toyoharu Tanabe, είπε για τον αγώνα της Ρωσίας: «Μετά τις υψηλές ταχύτητες της Ιταλίας και τις ειδικές απαιτήσεις του σιρκουί πόλης στη Σιγκαπούρη, πάμε σε μία συμβατικού τύπου πίστα στο Σότσι. Υπάρχουν πολλές στροφές 90 μοιρών και όπως και στη Σιγκαπούρη, η καλή οδηγησιμότητα της υβριδικής μηχανής θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα. Υπάρχουν επίσης μεγάλες ευθείες αλλά η διαχείριση της ενέργειας δεν θα αποτελέσει πρόβλημα αφού έχουμε ήδη πολλά δεδομένα από τις προηγούμενες επισκέψεις μας εκεί. Παρά κάποιες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε στον προηγούμενο αγώνα, ανεβήκαμε στο βάθρο και τώρα ετοιμαζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για ένα θετικό αποτέλεσμα στο Σότσι».

Advertisement
Advertisement

Πέρυσι μόνο οι STR είχαν υβριδικές μηχανές της Honda αλλά και οι δύο οδηγοί της ιταλικής ομάδας εγκατέλειψαν νωρίς με πρόβλημα στα φρένα.