Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ποιες είναι οι αγαπημένες πίστες του Hamilton;

Ελλάδα 0:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιες είναι οι αγαπημένες πίστες του Hamilton;

FORMULA 1

Ποιες είναι οι αγαπημένες πίστες του Hamilton;

FORMULA 1

Μπορεί το καλεντάρι του μαγικού κόσμου της Formula 1 να έχει πλέον 21 στάσεις, κάποιες όμως από αυτές ξεχωρίζουν στο μυαλό των πιλότων.

Advertisement
Advertisement

Στη συγκεκριμένη περίπτωση του Lewis Hamilton, που στο περιθώριο του Grand Prix του Καναδά που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο και αποτελεί τον έβδομο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Πέμπτης, ποιες είναι οι τρεις αγαπημένες του πίστες.

Η απάντηση του πέντε φορές παγκόσμιου πρωταθλητή στην ερώτηση του δημοσιογράφου του racefans.com δεν έκρυβε μεγάλες εκπλήξεις, ξεκινώντας από τον Καναδά: «Λατρεύεω να έρχομαι στο Μοντρεάλ. Ο καιρός συνήθως είναι εξαιρετικός εδώ, το σιρκουί είναι φανταστικό και νομίζω πως όλοι απολαμβάνουν αυτή την πίστα. Σίγουρα είναι ανάμεσα στις αγαπημένες μου και σε αυτό παίζει ρόλο και η πόλη. Είναι γεμάτη ζωντάνια, οι κάτοικοι φιλόξενοι, το φαγητό υπέροχο. Όμως και από οδηγικής πλευράς, η πίστα είναι εξαιρετική. Μπορείς να προσπεράσεις, περνάς με φόρα πάνω από αυτά τα μεγάλα κερμπ. Δεν υπάρχουν πολλές έξοδοι διαφυγής άρα είναι ουσιαστικά ένα σιρκουί πόλης υψηλών ταχυτήτων».

Advertisement
Advertisement

Στο Μοντρεάλ ο Hamilton πανηγύρισε την πρώτη νίκη της καριέρας του, πέτυχε άλλες πέντε έκτοτε κι αν κερδίσει την Κυριακή, θα φτάσει τον Michael Schumacher σε αριθμό νικών εκεί.

Όσο για τις επόμενες δύο επιλογές του: «Το Σίλβερστοουν και το Ώστιν. Κοιτάξτε, το Μονακό είναι εντυπωσιακό. Ζω εκεί και το λατρεύω αλλά όλοι ξέρουμε πως εξελίσσονται εκεί οι αγώνες. Δεν μου αρέσει η οδήγηση σε αυτόν τον αγώνα, γιατί μπρορείς να κλείνεις το δρόμο με το μονοθέσιό σου και να μην υπάρχει θέαμα για τον κόσμο. Στο Ώστιν μπορείς να προσπεράσεις. Παρότι είναι νέο σιρκουί, έχει χαρακτήρα. Όσο για το Σίλβερστοουν, είναι μία πίστα με ιστορία. Με απίστευτη χάραξη, όλο με κομμάτια μεγάλων και μεσαίων ταχυτήτων».