Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Περισσότερο ρίσκο στην Παραμπόλικα!

Ελλάδα 18:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Περισσότερο ρίσκο στην Παραμπόλικα!

FORMULA 1

Περισσότερο ρίσκο στην Παραμπόλικα!

FORMULA 1

Η χθεσινή πρώτη μέρα ελεύθερων δοκιμών βρήκε τους οδηγούς να κινούνται πιο επιθετικά στη διάσημη στροφή που φέρνει τα μονοθέσια στη μεγάλη ευθεία εκκίνησης τερματισμού της θρυλικής πίστα της Μόντσα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Οι οργανωτές του Ιταλικού GP σε συνεργασία με τη FIA προχώρησαν τις προηγούμενες μέρες σε ασφαλτόστρωση μέρους της αμμοπαγίδας που βρίσκονταν στην εξωτερική πλευρά της Παραμπόλικα. Αυτό υπήρξε αιτία για πληθώρα συζητήσεων καθώς αρκετοί υποστήριζαν πως αλλοιώθηκε ο χαρακτήρας της στροφής. Μιλώντας μετά τις χθεσινές διελεύσεις οι οδηγοί έδωσαν μια διαφορετική οπτική.

Ο Nico Rosberg είπε: «Πήρα περισσότερα ρίσκα εκεί, φρέναρα πιο αργά για να δω τι θα γίνει, εφόσον πλέον δεν υπάρχει πρόβλημα αν γλιστρήσω. Παλιότερα ένα μικρό λάθος και τέλος».

Advertisement
Advertisement

Από την πλευρά του ο πολύπειρος Jenson Button πρόσθεσε: «Σίγουρα περνάω πιο γρήγορα απ’ ότι πέρυσι καθώς δεν ανησυχώ πλέον για την αμμοπαγίδα. Προφανώς υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο για λάθος και έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην είσοδο αφού το πολύ-πολύ να γλιστρήσεις. Ακόμη είναι πολύ γρήγορο το πέρασμα και μου αρέσει πολύ η στροφή».

Στα αριστερά της στροφής φαίνεται η ασφαλτόστρωση μέρους της αμμοπαγίδας στην Παραμπόλικα.

Ο νεαρός ταλαντούχος Daniel Ricciardo που έχει κερδίσει στους προηγούμενους δυο αγώνες σε Ουγγαρία και Βέλγιο για λογαριασμό της Red Bull πρόσθεσε: «Το σχήμα της Παραμπόλικα είναι το ίδιο απλά μπορείς να πατήσεις πάνω στην άσπρη γραμμή αριστερά. Νιώθεις όπως πάντα να ξερνάει το μονοθέσιο στη μεγάλη ευθεία. Δε νιώθω να περνάω πιο γρήγορα απλά έχω μεγαλύτερο περιθώριο λάθους».