Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Perez: Παραλίγο να εγκαταλείψω τη F1!

Ελλάδα 23:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Perez: Παραλίγο να εγκαταλείψω τη F1!

FORMULA 1

Perez: Παραλίγο να εγκαταλείψω τη F1!

FORMULA 1

Ο Μεξικάνος πιλότος αποκάλυψε πως έφτασε στο σημείο να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει τη Formula 1 όταν έχασε τη θέση του στη McLaren πέρυσι.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο Sergio Perez έκανε ντεμπούτο στη F1, το 2011 με τα χρώματα της Sauber. Ο 24χρονος Μεξικάνος πιλότος κατάφερε να εντυπωσιάσει από την πρώτη κιόλας χρονιά και το 2012 έλαμψε ανεβαίνοντας 3 φορές στο βάθρο. Μάλιστα τη μια εξ’ αυτών την 1η έφτασε στο σημείο να διεκδικεί τη νίκη από τον Αλόνσο στη Μαλαισία σε μια πίστα που στέγνωνε.

Ο Perez όταν του δόθηκε η ευκαιρία να πάει στη McLaren δε το σκέφτηκε 2η φορά. Δικαίως το θεώρησε ως τη μεγάλη ευκαιρία της καριέρας του. Δυστυχώς γι’ αυτόν η χρονιά στη McLaren δεν ήταν καλή καθώς η βρετανική ομάδα βρέθηκε στην πιο άσχημη κατάσταση των τελευταίων ετών.

Advertisement
Advertisement

Σα να μην έφτανε αυτό για το Μεξικάνο, η McLaren αποφάσισε πέρυσι να μη συνεχιστεί η συνεργασία τους: «Όταν το έμαθα ήμουν πολύ ενοχλημένος με τον τρόπο που εξελίχθηκαν τα πράγματα. Έπεισα τον εαυτό μου ότι αυτή η κατάσταση δε μου αξίζει δεν επιθυμούσα απλά να πάω οπουδήποτε για να παραμείνω. Έψαχνα να βρω κάτι να με κρατήσει στη F1, αλλιώς θα κοιτούσα σ’ άλλες μορφές αγώνων. Όταν προέκυψε η πρόταση της Force India δε το σκέφτηκα καθόλου, καταφέραμε να φτάσουμε σε συμφωνία».

Ο Μεξικάνος πιλότος κατόρθωσε στο Μπαχρέιν να κάνει μια καλή εμφάνιση στις κατατακτήριες δοκιμές, εκκίνησε 4ος στον αγώνα και τελικά ανέβηκε στο βάθρο: «Έτσι είναι η F1, αλλάζει τη ζωή σου από τη μια μέρα στην άλλη. Τώρα κοιτώντας πίσω είμαι περήφανος για τον εαυτό μου και είναι καιρός να δω το μέλλον. Ξέρω καλά πως στη F1 πας από το ζενίθ στο ναδίρ μέσα σ’ ένα λεπτό και τούμπαλιν. Είναι καιρός για μένα να δω μπροστά. Έμαθα πολλά στη McLaren που με βελτίωσαν ως οδηγό. Στο Μπαχρέιν βρέθηκα για πρώτη φορά φέτος σε αγώνα χωρίς προβλήματα και ο ρυθμός μου ήταν καλός. Ανυπομονώ για τον επόμενο αγώνα. Πιστεύω πως θα πετύχω περισσότερα πράγματα φέτος καθώς ακόμη προσαρμόζομαι στην ομάδα. Το ν’ ανέβω στο βάθρο στον τρίτο μου αγώνα με την ομάδα είναι εκπληκτικό».

Advertisement

Ο Perez έδωσε μάχη στο BIC με τον έτερο πιλότο της Force India, Nico Hulkenberg που τελικά τερμάτισε 5ος.