Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημα τέλος από τη McLaren o Perez

Ελλάδα 6:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημα τέλος από τη McLaren o Perez

FORMULA 1

Επίσημα τέλος από τη McLaren o Perez

FORMULA 1

Πρόωρο και άδοξο φινάλε στη γεμάτη προσδοκίες συνεργασία του Σέρχιο Πέρες με τη McLaren καθώς ο Μεξικανός επιβεβαίωσε πως η συνεργασία των δύο πλευρών ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Σας έχουμε ενημερώσει από το βράδυ της Δευτέρας πως ο Μεξικανός βλέπει την πόρτα της εξόδου, με το νεαρό Κέβιν Μάγκνουσεν να τον αντικαθιστά. Δεν είχαμε όμως επίσημη τοποθέτηση από τη πλευρά της McLaren και τελικά, ήρθε ο ίδιος ο Πέρες να ξεδιαλύνει το τοπίο, με επίσημη ανακοίνωσή του προς τα ΜΜΕ.

Αυτή ανέφερε: «Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη McLaren που μου έδωσε την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί της αυτή τη σεζόν. Ήταν τιμή για εμένα να βρίσκομαι σε μια από τις πιο ανταγωνιστικές ομάδες του σπορ και δεν μετανιώνω καθόλου που ήρθα σε εδώ. Πάντα έδινα τον καλύτερο εαυτό μου για την ομάδα αλλά παρόλα αυτά, δεν κατάφερα να πετύχω όσα στόχευα για αυτή την ιστορική ομάδα. Είμαι αποφασισμένος να σημειώσω καλά αποτελέσματα στα δύο τελευταία Grand Prix, ιδιαίτερα στο Ώστιν. Ανυπομονώ να δω τους δικούς μου ανθρώπους συγκεντρωμένους, να νιώσω την ενέργειά τους και τους δείξω τον καλύτερο μου εαυτό. Θέλω να πω στους υποστηρικτές μου σε όλο τον κόσμο αλλά και στη χώρα μου, πως θα τους είμαι για πάντα ευγνώμων. Ποτέ δεν με απογοήτευσαν, ειδικά σε δύσκολες στιγμές όπως αυτή. Πραγματικά εκτιμώ τη στήριξή τους, δεν με ξέχασαν ποτέ. Γνώρισα πολλούς ανθρώπους στη McLaren και έκανα πολλούς καλούς φίλους. Από το κορυφαίο διοικητικό επίπεδο μέχρι το τμήμα μάρκετινγκ, το λογιστήριο και τα τμήματα μηχανολογίας μέχρι τους μηχανικούς στη πίστα, τους μάγειρες και βασικά όλους στην ομάδα, τους είμαι ευγνώμων. Ήταν μια διδακτική εμπειρία για εμένα.Θα ήθελα να ευχηθώ στην ομάδα τα καλύτερα για το μέλλον. Θα είμαι πάντα οπαδός της McLaren. Στο μεταξύ, θα κοιτάξω το μέλλον μου, για να εξασφαλίσω το καλύτερο δυνατό πακέτο ώστε να είμαι σε θέση να διεκδικώ νίκες. Ευχαριστώ τη McLaren και όλους τους συνεργάτες της για αυτήν τη σεζόν, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ποτέ δεν θα τα παρατήσω».
[nggallery id=3069]
Μετά τον Φελίπε Μάσα, έγινε ο δεύτερος οδηγός φέτος που ανακοίνωσε ο ίδιος, πριν την ομάδα του, τη λύση της μεταξύ τους συνεργασίας. Πάντως μέχρι και την ώρα που γράφεται αυτό το άρθρο, η McLaren εξακολουθεί να μην επιβεβαιώνει τον Μάγκνουσεν ως teammate του Τζένσον Μπάτον. Τουλάχιστον ο επικεφαλής της ομάδας, Μάρτιν Ουίτμαρς, αποκάλυψε πως ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009 έχει υπογράψει για το 2014. Μόλις ώρες νωρίτερα, υποστήριζε άλλα, πράγμα που αποδεικνύει πως… υπάρχει παρασκήνιο.

Advertisement
Advertisement

Όχι τυχαία, η προαναφερθείσα ανακοίνωση είναι μέσα στις ευχαριστίες, ενώ νωρίτερα ήταν αρκετά καυστικός μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, λέγοντας μεταξύ άλλων πως η McLaren δεν είχε οργάνωση.

Ερωτηματικά γεννά το γεγονός πως ο «εμφύλιος» με τον Πέρες έρχεται στον πιο σημαντικό αγώνα για αυτή τη συνεργασία, στο Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Δίπλα δηλαδή στη πατρίδα του Μεξικανού, με χιλιάδες συμπατριώτες του στις κερκίδες και έντονο χορηγικό ενδιαφέρον.

Ο 23χρονος που πέρυσι ανέβηκε τρεις φορές στο βάθρο με τη Sauber αλλά φέτος έχει ως καλύτερο αποτέλεσμα μία πέμπτη θέση (στην Ινδία), αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Δεδομένης της οικονομικής υποστήριξης από τον δισεκατομμυριούχο Κάρλος Σλιμ και την εταιρεία του Telmex, δύσκολα θα μείνει εκτός χορού τη προσεχή σεζόν.