Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πάτησε πίστα η νέα Alfa Romeo Racing!

Ελλάδα 18:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πάτησε πίστα η νέα Alfa Romeo Racing!

FORMULA 1

Πάτησε πίστα η νέα Alfa Romeo Racing!

FORMULA 1

Μπορεί τα επίσημα αποκαλυπτήριά της να πραγματοποιηθούν το πρωί της Δευτέρας 18 Φεβρουαρίου, όταν αρχίζουν και οι δοκιμές εξέλιξης της Βαρκελώνης, ωστόσο η νέα Alfa Romeo Racing έγραψε τα πρώτα της χιλιόμετρα!

Advertisement
Advertisement

Με αφορμή την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και με την ανάγκη που είδαμε να έχουν κι άλλες ομάδες να «κρυφτούν» κάποιες λύσεις καμουφλάροντας το αμάξωμα, η αβάφτιστη ακόμα Alfa βρέθηκε στην πίστα του Φιοράνο για την ημέρα κινηματογράφησης με ένα σπέσιαλ, προσωρινό περιτύλιγμα.

Οι περιορισμοί βάσει κανονισμών θέλουν το μονοθέσιο να καλύπτει λιγότερα από 100 χιλιόμετρα και να πατάει σε ειδικά demo ελαστικά της Pirelli, όπερ και εγένετο. Μάλιστα το αξιοσημείωτο είναι πως για να μπορέσει η Alfa Romeo Racing να πραγματοποιήσει το πρόγραμμά της, χρειάστηκε ο οδηγός της Antonio Giovinazzi να παραλάβει από το αεροδρόμιο το τελευταίο κομμάτι που απαιτούνταν για να ολοκληρωθεί το μονοθέσιο!

«Είχαμε μια καλή ημέρα στην πίστα», είπε ο Kimi Raikkonen. «Το μονοθέσιο με το οποίο θα αγωνιστούμε φέτος είχε καλή αίσθηση και μπόρεσα να έχω μία πρώτη γεύση από αυτό. Θα δουλέψουμε πάνω σε μερικές τελευταίες λεπτομέρειες και θα πάμε στη Βαρκελώνη για δύο εβδομάδες δοκιμών. Ανυπομονώ να γνωρίσω καλύτερα το νέο μονοθέσιο».

Από την πλευρά της διοίκησης, ο επικεφαλής της Alfa Romeo Racing και CEO της Sauber Motorsport AG, Frédéric Vasseur, τόνισε: «Ήταν μια θετική ημέρα για εμάς. Για πρώτη φορά χρησιμοποιήσαμε το μονοθέσιο του 2019 και είχαμε την ευκαιρία να εκτιμήσουμε την πρόοδο που έχουμε κάνει στο κομμάτι της εξέλιξης, πριν τις πρώτες δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα στη Βαρκελώνη. Όλη η ομάδα προσπαθεί να ξεκινήσουμε τη χρονιά με την καλύτερη δυνατή βάση. Οι οδηγοί και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας ανυπομονούν για το ξεκίνημα της χρονιάς και την επίτευξη καλών αποτελεσμάτων».

Advertisement

 

View this post on Instagram

 

Back in business. Photos @calloalbanese

A post shared by Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) on

Advertisement

Εκτός από το νέο οδηγικό δίδυμο, ένα πρόσωπο που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την Alfa Romeo Racing, είναι ο προερχόμενος από τη Ferrari τεχνικός διευθυντής της, Simone Resta.

«Μετά από ένα μακρύ χειμώνα, είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε για πρώτη φορά στην πίστα με το νέο μας μονοθέσιο. Σήμερα εστιάσαμε στην αεροδυναμική απόδοση, τις ρυθμίσεις του μονοθεσίου, καθώς και σε ελέγχους σχετικούς με τα συστήματα ψύξης. Συνολικά ολοκληρώσαμε 33 γύρους και θα χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία που συλλέξαμε, έτσι ώστε να έχουμε μία βάση για το πώς οι νέοι κανονισμοί επηρεάζουν τη συμπεριφορά του μονοθεσίου μας. Τις επόμενες δύο εβδομάδες θα βρεθούμε στη Βαρκελώνη, όπου θα εστιάσουμε στην απόδοση και την αξιοπιστία του μονοθεσίου», είπε ο Ιταλός τεχνικός.

Advertisement