Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πάλευε με λάθος χαρτογράφηση ο Verstappen!

Ελλάδα 0:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πάλευε με λάθος χαρτογράφηση ο Verstappen!

FORMULA 1

Πάλευε με λάθος χαρτογράφηση ο Verstappen!

FORMULA 1

Μπορεί μετά την ολοκλήρωση του Grand Prix Μονακό να έγινε ιδιαίτερη μνεία στην επιτυχία του Lewis Hamilton να διαχειριστεί το ίδιο σετ ελαστικών μέσης γόμας επί 67 γύρους, όμως δεν ήταν ο μόνος με προβλήματα.

Advertisement
Advertisement

Εκ των υστέρων αποκαλύφθηκε πως και ο διώκτης του, Max Verstappen, είχε το δικό του μερίδιο ατυχίας στον αγώνα της Κυανής Ακτής αφού από το pit stop του ενδέκατου γύρου και μετά, οδηγούσε με λάθος χαρτογράφηση στην υβριδική μηχανή της Honda!

Συγκεκριμένα, όταν μπήκε στο pit lane έλαβε εντολή να γυρίσει τον διακόπτη της ροπής στο «12» και βγαίνοντας να τον πάει στο «6». Ωστόσο, στον πανικό του στριμώγματος με τη Mercedes του Valtteri Bottas, o οδηγός της Red Bull Racing ξέχασε να κάνει την αλλαγή! Κι όταν το θυμήθηκε ήταν αργά.

Όπως τόνισε στο motorsport.com o τεχνικός διευθυντής F1 της Honda, Toyoharu Tanabe, αυτό επηρέαζε σημαντικά την απόδοση του κινητήρα στους 67 γύρους που ακολούθησαν, πατώντας του ουσιαστικά φρένο στην προσπάθεια να περάσει τον Hamilton.

Advertisement
Advertisement

Επίσης, είναι μία αλλαγή ρυθμίσεων που δεν μπορεί να γίνει σε κανονικό ρυθμό αγώνα άρα αφού η βροχή δεν ήρθε ποτέ και δεύτερη αλλαγή σλικ ελαστικών δεν έγινε, ο Ολλανδός έμεινε μέχρι τέλους με τη λάθος χαρτογράφηση.

Μάλιστα, προσωρινά είχε εμφανιστεί και ένα ακόμα πρόβλημα στην RB15, αυτή τη φορά στον συγχρονισμό του κιβωτίου ταχυτήτων. Λύθηκε όμως γρήγορα.