Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Όταν η Red Bull είχε «διώξει» τον Perez…

Ελλάδα 11:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όταν η Red Bull είχε «διώξει» τον Perez…

FORMULA 1

Όταν η Red Bull είχε «διώξει» τον Perez…

FORMULA 1

Μπορεί η Red Bull Racing να δίνει φέτος στον Sergio Perez την καλύτερη ευκαιρία της καριέρας του να μονομαχήσει στην κορυφή του grid, ωστόσο τα πράγματα δεν ήταν πάντα ρόδινα ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Μεξικανός μιλώντας στο podcast Beyond the Grid, η πρώτη του προσπάθεια να ενταχθεί στο Junior πρόγραμμα της αυστριακής εταιρείας εξελίχθηκε σε φιάσκο. Αν και έδωσε στην πορεία τις απαντήσεις του στον ειδικό σύμβουλο της Red Bull σε θέματα motorsport, Helmut Marko.

«Το 2007 με είχαν προσκαλέσει να κάνω ένα τεστ. Δεν είχε πάει καλά. Είχα πρόβλημα με τη θέση οδήγησης, καθώς τα γόνατά μου έβρισκαν στο τιμόνι, άρα δεν μπορούσα να στρίψω. Ήμουν πολύ μακριά από τους καλύτερους χρόνους. Πίστευα πως θα μπορούσα να επιστρέψω στα pit, να φτιάξουμε τη θέση οδήγησης και να προσπαθήσω ξανά. Όταν όμως πήγα στα pit, μου είπαν να βγω από το μονοθέσιο. Δεν είχα άλλη ευκαιρία. Ήμουν πολύ αργός. Κοιτούσαν το χρόνο και έκριναν πως δεν υπήρχε λόγος να προσπαθήσω ξανά. Στη συνέχεια βρέθηκα στη Formula 3 και αγωνιζόμουν με αντιπάλους οδηγούς της Red Bull. Ήμουν στην κορυφή της βαθμολογίας. Θυμάμαι σε ένα αγώνα στο Σίλβερστον, συνάντησα τον Helmut και τον ρώτησα τι κάνει. “Θα σε κερδίσουμε, θα σε κερδίσουμε”, μου έλεγε», θυμάται ο Perez.

perez-bahraintest21-e1000x600

Advertisement
Advertisement

Έπειτα ο 31χρονος σήμερα οδηγός πήρε προαγωγή για το GP2 Series Asia και μετέπειτα το GP2 Series – το θεσμό που σήμερα ξέρουμε ως Formula 2. Το οξύμωρο είναι πως την πρώτη του σεζόν εκεί, το 2009, έτρεξε με την Arden International, την ομάδα του σημερινού αφεντικού της Red Bull Racing, Christian Horner. Και οι επιδόσεις του παραλίγο να του χαρίσουν τότε μία ακόμα ευκαιρία να γίνει «ταύρος».

«Είχαμε άλλη μία συζήτηση, όταν ήμουν στο GP2, στην πρώτη μου σεζόν με την ομάδα του Christian. Μετά από έναν καλό αγώνα που έκανα στο Σίλβερστον, όπου τερμάτισα τέταρτος, ήρθε εκείνος και μου μίλησε, με ρώτησε τι κάνω. Μου είπε: “Τα πας καλά αλλά έχεις δικό σου πρόγραμμα, δεν χρειάζεσαι τη δική μου βοήθεια”. Κι αυτή ήταν η τελευταία μας συζήτηση», είπε ο Checo.

perez-bahraintest21-d1000x600

Advertisement

Φέτος ο Perez αντικατέστησε τον Alex Albon και θα είναι teammate του Max Verstappen. Έστω κι αργά, ο Marko του έδωσε την ευκαιρία του. Την καλύτερη μάλιστα στιγμή.

«Σίγουρα θα είχαν εξελιχθεί αλλιώς τα πράγματα αν είχα καταφέρει να ενταχθώ σε εκείνο το Junior πρόγραμμα. Αλλά πρέπει να πω πως είμαι ευγνώμων στον Dietrich Mateschitz, τον Helmut, τον Christian, τον Adrian (Newey) και όλη την οικογένεια της Red Bull, διότι μου δίνουν φέτος αυτή την ευκαιρία που είναι σπουδαία. Κανείς δεν μου έδωσε ανάλογη ευκαιρία να οδηγήσω κορυφαίο μονοθέσιο, πλέον πρέπει εγώ να αποδώσω όπως πρέπει στην πίστα», τόνισε ο Perez.

Advertisement

perez-bahraintest21-h1000x600

Η πρεμιέρα της νέας σεζόν είναι προγραμματισμένη για τις 28 Μαρτίου, πάλι στην πίστα του Σακχίρ.

Διαβάστε Επίσης:

Advertisement

Instagram F1 Live: Πουρναράκης-Σεϊτανίδης σχολιάζουν τις δοκιμές της F1!

Ποιοι έγραψαν τα περισσότερα χιλιόμετρα στις δοκιμές εξέλιξης;

Δείτε όλα τα νέα μονοθέσια της Formula 1 (videos)