Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ως και το 2024 στην F1 η Pirelli

Ελλάδα 5:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ως και το 2024 στην F1 η Pirelli

FORMULA 1

Ως και το 2024 στην F1 η Pirelli

FORMULA 1

Μετά από προτροπή της FIA και της Formula 1, η Pirelli συμφώνησε σε μονοετή επέκταση της συμφωνίας για αποκλειστική παροχή ελαστικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού!

Advertisement
Advertisement

Η τελευταία ανανέωση ήρθε το 2018 και αφορούσε πλάνο τριετίας με τα νέα ελαστικά 18-ιντσών για τις σεζόν 2021-2023. Όμως καθώς η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού Covid-19 μετέθεσε τις μεγάλες αλλαγές των κανονισμών του σπορ για το 2022, έτσι ήρθε και αυτή η επέκταση ώστε να υπάρχει τριετής ορίζοντας σε αυτή τη νέα εποχή.

«Η Pirelli γνωρίζει πόσο στρατηγικός είναι ο ρόλος των ελαστικών στη Formula 1 και γνωρίζουμε πως δουλεύουν σκληρά για να διασφαλίσουν πως τα προϊόντα τους αντιπροσωπεύουν την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στην απόδοση και την αντοχή. Ανυπομονούμε για τη νέα σεζόν αλλά και για να δούμε τα νέα ελαστικά 18 ιντσών στην πίστα το 2022», δήλωσε ο CEO του σπορ, Stefano Domenicali.

Από την πλευρά της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο πρόεδρος της, Jean Todt, είπε: «Παρά τις προκλήσεις της πανδημίας, καταφέραμε να διασφαλίσουμε σταθερότητα στο σπορ. Η αλλαγή στους τροχούς 18 ιντσών και τα ελαστικά σίγουρα θα προσφέρει πιο συναρπαστική εικόνα στα μονοθέσια αλλά ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει μία σημαντική τεχνική πρόκληση που απαιτούσε μεγάλη επένδυση από πλευράς της Pirelli, που συνεχίζει να παρέχει ελαστικά που αποδίδουν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο».

Advertisement
Advertisement

Η ιταλική μάρκα αποτελεί αποκλειστικό προμηθευτή ελαστικών στη Formula 1 από το 2011.

Διαβάστε επίσης:
Πρεμιέρα για την FW43B και τη νέα ταυτότητα της Williams (video)

Advertisement

H Aston Martin επέστρεψε: Αυτή είναι η AMR21 (vids)

Ο Ocon έκανε το shakedown της Alpine A521 (vids)

Advertisement