Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ο Verstappen μιλά για την μεταγραφή του, στη Red Bull Racing!

Ελλάδα 3:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Verstappen μιλά για την μεταγραφή του, στη Red Bull Racing!

FORMULA 1

Ο Verstappen μιλά για την μεταγραφή του, στη Red Bull Racing!

FORMULA 1

Ο 18χρονος Ολλανδός που από πολλούς θεωρείται σπάνιο οδηγικό ταλέντο έμαθε ξαφνικά πως στο Ισπανικό GP δε θα αγωνιστεί για λογαριασμό της Toro Rosso όπως έγινε στους πρώτους τέσσερις αγώνες της χρονιάς αλλά για τη μεγάλη ομάδα της Red Bull, την RBR.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

O Φερστάπεν που πήρε τη θέση του Κβίατ πήγε στο εργοστάσιο στο Μίλτον Κέινς όπου συναντήθηκε με τους μηχανικούς και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό πως ο μηχανικός του Φερστάπεν, στην Toro Rosso, Τσέβι Πουγιόλαρ έχασε τη δουλειά του καθώς η υποβίβαση του Κβίατ στην μικρή ομάδα της Red Bull οδήγησε σε ανακατατάξεις στη Φαένζα. O Φερστάπεν απάντησε σε μερικές ερωτήσεις στο Μίλτον Κέινς τις οποίες δημοσιοποίησε το γραφείο Τύπου της RBR.

Πως σου φάνηκαν τα νέα;
Προφανώς ήμουν πολύ χαρούμενος. Επίσης λίγο σοκαρισμένος, δεν το περίμενα αλλά ναι είμαι πολύ χαρούμενος που μου δίνεται η ευκαιρία. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Red Bull και στο δρ. Χέλμουτ Μάρκο. Ανυπομονώ να μπω στο μονοθέσιο.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν όμως διαφορές ανάμεσα στην STR11 και στην RB12…
Ελπίζω η RB12 να είναι ταχύτερη αυτός είναι ο βασικός στόχος. Ελπίζω να νιώθω άνετα μέσα στο μονοθέσιο γιατί αυτό χρειάζεται κάθε οδηγός. Θα δούμε στη Βαρκελώνη. Δεν έχω οδηγήσει μέχρι τώρα την RB12 θα είναι μια νέα εμπειρία για μένα και υπάρχουν πολλές διαδικασίες που πρέπει να μάθω, είμαι έτοιμος γι’ αυτό.

Πως θα προσαρμοστείς στην ομάδα και στο μονοθέσιο;
Θα έχω μια ήρεμη προσέγγιση και θα δούμε πως θα πάνε τα πράγματα. Θα δουλέψω στενά με τους μηχανικούς θα μελετήσω τις διαδικασίες και θα προσπαθήσω να μάθω από τον teammate μου.

Τι ξέρεις για την νέα σου ομάδα;
Προφανώς ξέρω πολλά απ’ όσα έχουν πετύχει στην ιστορία της F1. Είναι μια εξαιρετικά ανταγωνιστική ομάδα και εγώ είμαι πολύ ανταγωνιστικός οπότε πιστεύω ότι θα ταιριάξουμε απόλυτα.

Advertisement

Θα έχεις πίεση στο Ισπανικό Grand Prix;
Πηγαίνω εκεί χωρίς να έχω προσδοκίες για να είμαι ειλικρινής. Θέλω να προσαρμοστώ στο μονοθέσιο να το κατανοήσω καλύτερα από περίοδο σε περίοδο και όπως προείπα να μελετήσω τα στοιχεία και να δω τι κάνει ο teammate μου. Είναι πολύ σημαντικό να βαθμολογηθώ.

verstappen-miltonkeynes-1st-a640tallΟ Φερστάπεν μπαίνει στο εργοστάσιο Red Bull. 

Advertisement

Πως σου φαίνεται που οδηγείς για την RBR;
Δεν νιώθω μεγαλύτερη πίεση για να είμαι ειλικρινής. Φυσικά πλέον οδηγώ για μια κορυφαία ομάδα όμως πάντα προσπαθώ για το καλύτερο. Οπότε δε νιώθω περισσότερη πίεση.

Πως αντέδρασε ο πατέρας σου στα νέα;
Είναι πολύ περήφανος για να είμαι ειλικρινής. Είναι χαρούμενος γιατί επένδυσε πολλά σε μένα όταν ήμουν νεότερος. Ξεκινήσαμε μαζί στα καρτ με βοήθησε πολύ και έμαθα πολλά απ’ αυτόν. Είναι σίγουρο πως αν δε με βοηθούσε δε θα βρισκόμουν εδώ σήμερα.

Ποια η γνώμη σου για το Ρικιάρντο;
Το γνωρίζω λίγο, μένουμε και στο ίδιο κτίριο στο Μονακό. Σίγουρα μπορούμε να έχουμε καλή σχέση.

Advertisement

verstappen-miltonkeynes-1st-b640tallΟ Φερστάπεν στο Μίλτον Κέινς συζητά με μέλη της ομάδας.

Είχες προσφορές από άλλες ομάδες;
Για να είμαι ειλικρινής, είμαι πολύ χαρούμενος στην Red Bull. Δεν έβλεπα ποτέ πως υπάρχει λόγος ν’ αλλάξω και σίγουρα πλέον μ’ αυτή την ευκαιρία είμαι χαρούμενος.

Πως νιώθεις στην RBR;
Είναι μεγάλη τιμή για μένα πρόκειται για κορυφαία ομάδα και νομίζω πως κάθε οδηγός θα ήθελε να βρίσκεται εδώ. Ανυπομονώ να ξεκινήσω.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο της συνέντευξη του Φερστάπεν όπως το δημοσιοποίησε η ομάδα.