Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ο Symonds άφησε τη Marussia για τη Williams

Ελλάδα 16:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Symonds άφησε τη Marussia για τη Williams

FORMULA 1

Ο Symonds άφησε τη Marussia για τη Williams

FORMULA 1

Μπορεί συνήθως να τραβούν την προσοχή οι μετεγγραφές των οδηγών αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση οι αλλαγές στρατοπέδων σημαντικών τεχνικών έχουν ανάλογη σημασία. Ο Μάικ Κάφλαν αποτελεί παρελθόν από τη Williams και τη θέση του παίρνει ο Πατ Σίμοντς! ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Μετά από δυόμιση χρόνια ο Τεχνικός Σύμβουλος στη Marussia F1, o Σίμοντς πιάνει δουλειά στην ομάδα του Σερ Φρανκ από τις 19 Αυγούστου, εκεί όπου θα έχει το ρόλο του επικεφαλής τεχνικού υπεύθυνου. Στη πρώτη επίσημη και πλήρη παρουσία του σε πόστο σε ομάδα μετά το σκάνδαλο “Crashgate”.

Ο Σίμοντς που έχει περάσει τρεις δεκαετίες στη Formula 1, ξεκίνησε τη καριέρα του στην Toleman αλλά γνώρισε τις μεγάλες επιτυχίες ως μέλος των Benetton και Renault. Οι συνεργασίες του με οδηγούς όπως οι Μίκαελ Σουμάχερ κα Φερνάντο Αλόνσο, έφεραν σε αυτές τις ομάδες 32 νίκες, τέσσερα πρωταθλήματα οδηγών και τρία κατασκευαστών.

“Είμαι κατενθουσιασμένος που ο Πατ εντάσσεται στην ομάδα μας. Η τεχνική του ικανότητα και οι αγωνιστικές του επιτυχίες μιλούν από μόνες τους. Είμαι σίγουρος πως οι γνώσεις του αλλά και ο ηγετικός του χαρακτήρας, θα συνεισφέρουν σημαντικά στην επιτυχία που όλοι μας εδώ στη Williams δουλεύουμε σκληρά για να πετύχουμε”, σχολίασε ο Σερ Φρανκ Ουίλιαμς.

Advertisement
Advertisement

Πράγματι είναι μία δύσκολη χρονιά για την ομάδα του Γκροβ, αφού μετά την εντυπωσιακή περυσινή σεζόν όπου πανηγύρισε και μία νίκη (σ.σ. στη Βαρκελώνη διά χειρός Παστόρ Μαλντονάντο), φέτος δεν έχει κερδίσει ούτε ένα βαθμό.

“Η Williams είναι μία ομάδα που έχει γαλουχηθεί στις επιτυχίες και στη μηχανολογική υπεροχή και νιώθω τιμή που μου ζητήθηκε να παίξω ρόλο στην επιστροφή στη θέση που της αξίζει”, ανέφερε σχετικά ο 60χρονος.