Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O Ricciardo στο Targa Florio!

Ελλάδα 6:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Ricciardo στο Targa Florio!

FORMULA 1

O Ricciardo στο Targa Florio!

FORMULA 1

Ανάμεσα στις δοκιμές σε Χερέθ και Βαρκελώνη αλλά και τις προπονήσεις ώστε να είναι σε άριστη φυσική κατάσταση στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στις 15/3 στην πατρίδα του, ο Daniel Ricciardo βρήκε λίγο χρόνο για να οδηγήσει ένα ιστορικό αυτοκίνητο σε μια ιστορική διαδρομή.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο λόγος για την Alfa Romeo T33 του Helmut Marko, άλλοτε οδηγού αγώνων και σήμερα επικεφαλής της Red Bull Junior Team από την οποία έχουν αναδειχτεί ταλέντα όπως ο Sebastian Vettel αλλά και ο Αυστραλός οδηγός που πλέον ηγείται της Red Bull Racing.

Ο 72χρονος σήμερα Αυστριακός, Marko, είχε οδηγήσει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στο θρυλικό αγώνα του Targa Florio στη Σικελία το 1972. Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς η Τ33 είναι σχεδόν 20 χρόνια μεγαλύτερη σε ηλικία από τον 25χρονο Ricciardo.  Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ανήκει σε ιδιωτική συλλογή Σκωτσέζου. Ο πατέρας του Ricciardo, Joe, είναι Ιταλός μετανάστης στην Αυστραλία από την Φικάρα.

Ο Ricciardo με την Τ33 στους δρόμους του Παλέρμο

Advertisement
Advertisement

Ο Marko είχε πετύχει το 1972 με την Τ33 ρεκόρ γύρου με χρόνο 33.41 και μέση ωριαία ταχύτητα 129km/h στους στενούς επαρχιακούς δρόμους του νησιού. Ο αγώνας ήταν 11 γύρων, κάθε γύρος είχε απόσταση 70km.

Μιλώντας γι’ αυτή του την εμπειρία ο Ricciardo ανέφερε: «Πρέπει να ρωτήσω τον πατέρα μου γιατί έφυγαν οι παππούδες μου από τη Σικελία. Παρότι δεν υπήρχαν γαϊδούρια πλέον στη διαδρομή ένα είναι σίγουρο ότι θέλω ένα ιστορικό αγωνιστικό αυτοκίνητο. Η συμπεριφορά της Τ33 είναι αυτή ενός καθαρόαιμου αγωνιστικού αυτοκινήτου».

Εικόνες μοναδικής ομορφιάς από την ύπαιθρο στη Σικελία