Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O Montezemolo απαντά στον Marchionne

Ελλάδα 23:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

O Montezemolo απαντά στον Marchionne

FORMULA 1

O Montezemolo απαντά στον Marchionne

FORMULA 1

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του γκρούπο FIAT, Sergio Marchionne έχει επιδοθεί το τελευταίο διάστημα σ’ ένα ρεσιτάλ κατηγοριών που αφορούν στο παρελθόν της Ferrari.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο Ιταλός μάνατζερ το παράκανε στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι της Ferrari προς τους δημοσιογράφους μιλώντας για «λάθη άλλων που πληρώνει τώρα η ομάδα και στρατηγικές αποφάσεις που οδήγησαν σε καθυστέρηση της εξέλιξης του νέου μονοθεσίου».

Αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση του πρώην προέδρου της Ferrari, Luca di Montezemolo. Ο Ιταλός βρίσκονταν στο τιμόνι της Ιταλικής εταιρείας 23 χρόνια και αποπέμφθηκε άκομψα από το Marchionne το περασμένο φθινόπωρο. Ο Montezemolo στις πρόσφατες ανανεώσεις ρόλων στο Formula 1 Group μέσω του οποίο διευθύνει η CVC τη F1, παρέμεινε στη θέση του ως μη εκτελεστικός διευθυντής και οι φήμες λένε πως οι μέτοχοι τον καλοβλέπουν ως διάδοχο του 84χρονου σήμερα Bernie Ecclestone που επανήρθε στη θέση του CEO της F1 μετά από λίγους μήνες αποχής λόγω δικαστικών περιπετειών.

Advertisement
Advertisement

Αυτό φυσικά είναι κάτι που ο Marchionne επουδενί θέλει: «Ευτυχώς παρέμεινε ο Ecclestone αν μας ρωτούσαν τη γνώμη μας για το Montezemolo θα λέγαμε όχι, είναι θέμα ηθικής τάξης. Δεν μπορείς να προωθείς έναν πρώην πρόεδρο της Ferrari σε τέτοιο ρόλο. Επίσης θα ήμουν αρνητικός αν τότε είχα γνώμη στο να γίνει ο Jean Todt πρόεδρος της FIA, που επίσης προέρχονταν από τη Ferrari παρά το ήθος και τις ικανότητές του».

O Marchionne (δεξιά) εξόργισε τον Montezemolo

Φυσικά τέτοιου είδους προκλητικές δηλώσεις άγγιξαν κάποια ευαίσθητη χορδή του Montezemolo που απάντησε μέσω του πρακτορείου ANSA: «Πιστεύω πως το πνεύμα των Χριστουγέννων θα κατευνάσει τα πάθη και θα φέρει καλύτερη κρίση. Τις προηγούμενες εβδομάδες ακούω επαναλαμβανόμενες αδικαιολόγητες και ανυπόστατες κατηγορίες. Δε θέλω να απαντήσω σε τέτοιες προκλήσεις. Η επιτυχία του αθλητικού τμήματος πάνω από κάθε άλλη ομάδα, η δύναμη και η αίγλη του ονόματος και τα οικονομικά αποτελέσματα που φέτος είναι τα καλύτερα στην ιστορία της εταιρείας μιλούν από μόνα τους. Δε θέλω να ρίξω λάδι στη φωτιά σε μια κόντρα καθώς αγαπώ βαθιά τη Ferrari και σέβομαι όσους δουλεύουν εκεί και πετυχαίνουν σπουδαία πράγματα στις αγορές και τις πίστες του κόσμου».