Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ο Kubica έχει να «αγωνιστεί» από το 2010!

Ελλάδα 14:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Kubica έχει να «αγωνιστεί» από το 2010!

FORMULA 1

Ο Kubica έχει να «αγωνιστεί» από το 2010!

FORMULA 1

Απογοητευμένος από το επίπεδο ανταγωνιστικότητας της φετινής Williams FW42 παρουσιάζεται -και εύλογα- ο Robert Kubica.

Advertisement
Advertisement

Ο Πολωνός πραγματοποίησε φέτος τη μεγάλη επιστροφή στο grid της Formula 1, οκτώ χρόνια μετά τον τρομακτικό τραυματισμό του στο Rally Ronde di Andorra όπου μία μπαριέρα διαπέρασε το αγωνιστικό Skoda Fabia που οδηγούσε.

Παρά τους περιορισμούς στη λειτουργικότητα και την κινητικότητα του δεξιού του χεριού, επέστρεψε γρήγορα στους αγώνες και σκαρφάλωσε σκαλοπάτια για να φτάσει φέτος σε ρόλο επίσημου οδηγού στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ωστόσο τα μονοθέσια της βρετανικής ομάδας είναι μακράν τα πιο αργά στο grid, είναι σταθερά στις τελευταίες θέσεις των κατατακτήριων δοκιμών και μη-ανταγωνιστικά στους αγώνες. Παρόλα αυτά, ο Πολωνός έχει χαρίσει στη Williams ένα βαθμό, με τη δέκατη θέση στο Grand Prix Γερμανίας.

Advertisement
Advertisement

«Ξόδεψα πολλή ενέργεια στην επιστροφή μου και νομίζω πως φέτος αυτό δεν φάνηκε. Η προσπάθεια δεν αποτυπώνεται στα αποτελέσματα. Νομίζω πως ότι κατάφερα έως τώρα είναι πολύ περισσότερο απ’ ότι ήμασταν ικανοί να πετύχουμε φέτος. Θα έλεγα πως πιστεύω πως αν βρεθώ στην κατάλληλη θέση, στο κατάλληλο μονοθέσιο, μπορώ ακόμα να φέρω τα επιθυμητά αποτελέσματα. Έχω να αγωνιστώ από το 2010. Αναφέρομαι σε πραγματικές μάχες. Δεν θέλω να φανώ σκληρός. Μαχόμαστε, δεν πάμε στην πίστα για να κάνουμε βόλτες και η φετινή σεζόν είναι μάλλον πιο δύσκολο απ’ όταν μαχόμουν στις πρώτες θέσεις. Όμως μάχες ρόδα με ρόδα, με ισάξια μονοθέσια, έχω να κάνω από το 2010», είπε ο Kubica στο Motorsportweek.com.