Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ο Hamilton «πετά» πριν το Σίλβερστον

Ελλάδα 3:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Hamilton «πετά» πριν το Σίλβερστον

FORMULA 1

Ο Hamilton «πετά» πριν το Σίλβερστον

FORMULA 1

Έβγαλε για λίγο την αγωνιστική φόρμα της Formula 1 και φόρεσε αυτή του πιλότου πολεμικού αεροσκάφους. Λίγες ημέρες πριν το βρετανικό GP, ο Λιούις Χάμιλτον βρέθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Σκάμπτον, κοντά στο Λίνκολν της Αγγλίας. Εκεί είναι η βάση του ακροβατικού σμήνους Red Arrows της RAF και ο 28χρονος οδηγός είχε την ευκαιρία να πετάξει με το αεροσκάφος Hawk T1.

Advertisement
Advertisement

Μαζί του βρέθηκε και ο πρώην πιλότος της F1 και νυν σχολιαστής του BBC, Ντέιβιντ Κούλθαρντ. Το γεγονός βιντεοσκοπήθηκε από το βρετανικό δίκτυο και θα προβληθεί πριν το Grand Prix του Σίλβερστον. Η διάρκεια της πτήσης ήταν 30 λεπτά και τα «κόκκινα βέλη» της RAF πραγματοποίησαν ελιγμούς φόρτισης 4,5 g.

Μετά την πτήση, ο Χάμιλτον μπήκε στο μονοθέσιο της Mercedes του 2011 (W02) για μία… κόντρα με αεροσκάφος των Red Arrows. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2008 ανέπτυξε ταχύτητα 300 km/h, χάνοντας κατά… κράτος από το αεροσκάφος επίδειξης, το οποίο ξεπέρασε τα 960 km/h.

«Ήταν απίστευτη η εμπειρία με το σμήνος Red Arrows της RAF. Διαπίστωσα πόσο ικανοί είναι οι πιλότοι και τις ομοιότητες στην ομαδική δουλειά και την ακρίβεια που καθορίζουν την πολεμική αεροπορία και τη Formula 1. Ο πιλότος με άφησε μάλιστα να πάρω για λίγο το πηδάλιο. Είναι απίστευτο το πόσο ευαίσθητο είναι το αεροσκάφος στους χειρισμούς», δήλωσε ο Χάμιλτον μετά τη μοναδική του εμπειρία.[nggallery id=2762]

Advertisement
Advertisement