Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ο επόμενος στόχος της Honda

Ελλάδα 0:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο επόμενος στόχος της Honda

FORMULA 1

Ο επόμενος στόχος της Honda

FORMULA 1

H Honda αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Λίγοι θα περίμεναν πριν την εκκίνηση της σεζόν πως ο Max Verstappen θα μετρούσε εννέα σερί τερματισμούς, χωρίς προβλήματα αξιοπιστίας. Ακόμα λιγότεροι πως θα ήταν σταθερά στην πρώτη πεντάδα! Και ελάχιστοι πως η συνεργασία της Red Bull Racing με τη Honda, θα έφερνε τη χαρά μίας νίκης τόσο νωρίς!

Αυτή ήρθε στο Σπίλμπεργκ της Αυστρίας και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, αποδεικνύοντας την τεράστια πρόοδο που έχουν κάνει οι Ιάπωνες. Κι από εδώ και πέρα, τι; Οι Ιάπωνες στοχεύουν στη βελτίωση της απόδοσης της υβριδικής τους μηχανής στις κατατακτήριες δοκιμές.

«Θέλουμε να προσπαθήσουμε να πιέζουμε την υβριδική μας μηχανή όσο περισσότερο μπορούμε. Δεν είναι εύκολο από τη μία μέρα στην άλλη να την κάνεις να αποδίδει ακόμα υψηλότερα. Συνεχίζουμε την εξέλιξη. Ίσως στην επόμενη αναβάθμιση αλλά όχι στον επόμενο αγώνα», είπε στο motorsport.com ο τεχνικός διευθυντής της Honda, Toyoharu Tanabe.

Advertisement
Advertisement

Δεδομένου πως το Spec3 της φετινής υβριδικής μηχανής της ιαπωνικής εταιρείας ήρθε στη Γαλλία, ήδη νωρίτερα του αναμενομένου, ουδείς γνωρίζει πότε θα δούμε Spec4. Αλλά είναι σαφές που θα είναι επικεντρωμένες οι βελτιώσεις που θα περιλαμβάνει.

«Στις κατατακτήριες δοκιμές η διαφορά μας από τους άλλους είναι μεγαλύτερη. Στους αγώνες εξακολουθούμε να είμαστε πίσω αλλά όχι όσο στις κατατακτήριες. Με το επόμενο βήμα λοιπόν, πρέπει να βρούμε μία λύση σε αυτόν τον τομέα», παραδέχθηκε ο Tanabe.

Advertisement