Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O Button κλειδί των μεταγραφών!

Ελλάδα 17:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Button κλειδί των μεταγραφών!

FORMULA 1

O Button κλειδί των μεταγραφών!

FORMULA 1

Η ανακοίνωση της Toro Rosso πως την επόμενη χρονιά ο 16χρονος Max Verstappen θα οδηγεί στη θέση του Jean-Eric Vergne δίπλα στον Daniil Kvyat άνοιξε και επίσημα τη φετινή “Silly season”.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Με τις θέσεις στις 3 μεγάλες ομάδες Mercedes, Red Bull, Ferrari να είναι κατειλημμένες από τους ίδιους οδηγούς για το 2015 αλλά και την έλευση της Honda που θα παρέχει αποκλειστικά μονάδες ισχύος στη McLaren τα κλειδιά στη φετινή μεταγραφική περίοδο τα κρατά ο Jenson Button. Σίγουρα ο Γάλλος Vergne που φέτος έχει μια αξιοπρεπή χρονιά θα χρειαστεί προσπάθεια για να βρει μια θέση στη F1. Δύσκολα μπορούμε να τον φανταστούμε να αντικαθιστά όμως έναν εκ των Button-Magnussen στη McLaren.

Προσωπική μας εκτίμηση είναι πως η βρετανική ομάδα θα αντικαταστήσει έναν εκ των δυο πιλότων στην προσπάθειά της να αναδείξει το νέο μεγάλο αστέρι που θα την οδηγήσει σε νίκες και πρωταθλήματα. Ο Button έχει την εμπειρία, είναι παγκόσμιος πρωταθλητής, έχει πάρει την τελευταία νίκη της Honda στην Ουγγαρία το 2006 ενώ είναι και ιδιαίτερα αρεστός στην Ιαπωνία λόγω της συντρόφου του. Η Γιαπωνέζα τοπ μόντελ Jessica Michibata είναι πολύ ψηλά σε δημοφιλία στην πατρίδα της και όχι μόνο.

Button και Michibata έκαναν φέτος διακοπές στην Ίμπιθα

Advertisement
Advertisement

Την ίδια στιγμή ο Magnussen δεν έχει πείσει ότι είναι το νέο μεγάλο αστέρι παρότι η χρονιά του ως τώρα δεν είναι κακή. Αν αντικατασταθεί ο Δανός, στη McLaren θέλουν ένα μεγάλο όνομα. Δεν είναι κατά την άποψή μας αυτό του Grosjean που προωθεί ο Eric Boulier άλλοτε συνεργάτης με το Γάλλο στην Lotus και σήμερα αγωνιστικός διευθυντής της McLaren.

Ακούστηκαν τα ονόματα των Alonso και Vettel αλλά λογικά αυτό δεν μπορεί να συμβεί το 2015. Το Hulkenberg πέρυσι η McLaren όπως και η Ferrari τον απέρριψαν λόγω βάρους. ΤΟ 2015 όμως τα όρια βάρους αυξάνονται κατά 10kg οπότε το πρόβλημα αμβλύνεται. Βέβαια ο Γερμανός πλέον έχει πολυετές συμβόλαιο με την Force India.

Αν ο Button μετακινηθεί για κάποιο λόγο σε άλλη ομάδα, π.χ. Williams τα πράγματα μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα πολύπλοκα ειδικά καθώς ο Valtteri Bottas έχει τραβήξει – δικαίως – την προσοχή πολλών με τις φετινές του διακρίσεις.

Advertisement

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη συνεργασία Toro Rosso-Max Verstappen πατώντας εδώ!