Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O Alonso λέει πως είχε πρόταση και από τη Renault!

Ελλάδα 17:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Alonso λέει πως είχε πρόταση και από τη Renault!

FORMULA 1

O Alonso λέει πως είχε πρόταση και από τη Renault!

FORMULA 1

Φαίνεται πως ο Fernando Alonso έχει βαλθεί πριν φύγει από τη Formula 1, να τα κάνει όλα μπάχαλο! Έτσι, μετά τις δηλώσεις για τις προτάσεις συνεργασίας από τη Red Bull Racing, τώρα υποστηρίζει πως αρνήθηκε τη δυνατότητα να ενταχθεί και στη Renault το 2019.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

«Είχα τη δυνατότητα να επιστρέψω στη Renault, την ομάδα με την οποία πήρα τους δύο παγκόσμιους τίτλους μου και να περάσω τα τελευταία μου χρόνια στο σπορ με τη δεύτερη οικογένειά μου. Όμως, ήταν δύσκολο να βρω κάποια πρόκληση εκεί. Να μάχομαι δηλαδή για μία θέση στην εξάδα ή τη δεκάδα. Δεν με συγκινούσε σε σχέση με τις προκλήσεις που έχω μακριά από τη Formula 1. Δεν είναι μυστικό πως το Triple Crown είναι κάτι που με ενδιαφέρει. Και με ενδιαφέρει περισσότερο», είπε ο Alonso στο Sky Sports F1.

Τι λέει όμως η ομάδα με την οποία ανέβηκε στο θρόνο τη διετία 2005-2006; Όπως συνέβη και με τη Red Bull διά στόματος Christian Horner, έτσι και η Renault διά στόματος Cyril Abiteboul διέψευσε πως είχε κάνει πρόταση στον Alonso για το 2019!

Advertisement
Advertisement

«Για να είμαι ειλικρινής, παρότι σέβομαι απεριόριστα τον Fernando, που είναι ένας από τους καλύτερους οδηγούς στον κόσμο, η απάντηση είναι πως όχι. Δεν είχαμε κάνει κάποια πρόταση. Νιώθαμε πως ήταν σε μία φάση της καριέρας του όπου θέλει ένα μονοθέσιο που να είναι άμεσα ικανό για νίκες. Αυτό θέλει αλλιώς θα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Κι εμείς δεν είμαστε σε αυτή τη θέση ακόμα. Θέλουμε οδηγούς που να κατανοούν το project μας, να το υποστηρίζουν μακροπρόθεσμα. Δεν νομίζω πως αυτό ήταν κάτι που ήθελε ο Fernando», σχολίασε ο Γάλλος στο Crash.Net.

Advertisement

Η Renault ‘έκλεισε’ τη σύνθεσή της ενόψει 2019 αφού κατάφερε να ‘κλέψει’ τον Daniel Ricciardo από τη Red Bull Racing. Όσο για τον Alonso, ακόμα είναι άγνωστο ποιο θα είναι το επόμενο βήμα, μετά την αποχώρηση από τη Formula 1 στο τέλος της σεζόν.