Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ντεμπούτο Rossi στην F1

Ελλάδα 5:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ντεμπούτο Rossi στην F1

FORMULA 1

Ντεμπούτο Rossi στην F1

FORMULA 1

Σε μία αιφνιδιαστική κίνηση, η Manor F1 ανακοίνωσε την άμεση αντικατάσταση του Roberto Merhi από τον Alexander Rossi, που θα τρέξει για λογαριασμό της αυτό το Σαββατοκύριακο στο Grand Prix της Σιγκαπούρης!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Τα προηγούμενα 24ωρα είχε ακουστεί το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στα ελεύθερα δοκιμαστικά στη Μαρίνα Μπέι και ίσως σε κάποιον από τους επόμενους αγώνες, όμως τελικά ο Αμερικανός περνάει άμεσα σε θέση επίσημου οδηγού την οποία θα έχει σε πέντε από τα εναπομείναντα επτά Grand Prix.

Ο 23χρονος θα είναι teammate του Will Stevens στη Σιγκαπούρη, την Ιαπωνία, τους αγώνες σε Ηνωμένες Πολιτείες, Μεξικό και Βραζιλία. Σε Ρωσία και Άμπου Ντάμπι, θα οδηγήσει κανονικά ο Merhi που αξίζει να σημειωθεί πως ενημερώθηκε για αυτή την εξέλιξη όταν προσγειώθηκε στην Ασιατική χώρα!

Advertisement
Advertisement

Ο ταλαντούχος οδηγός θα τρέχει με το Νο53 που ήταν η δεύτερη επιλογή του αλλά το Νο16 που ήθελε αρχικά, έχει ήδη δηλωθεί ως δεύτερη επιλογή άλλου οδηγού.

O Rossi επιστρέφει σε γνώριμα λημέρια, καθώς το 2014 είχε θητεύσει ως δοκιμαστής στην τότε Marussia. Είχε μάλιστα οδηγήσει στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του βελγικού Grand Prix εκείνης της σεζόν.

Φέτος ο οδηγός από την Καλιφόρνια αγωνίζεται στο πρωτάθλημα του GP2 Series και βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, με πιο πρόσφατη νίκη του, αυτή στον «Ναό της Ταχύτητας» – τη Μόντσα (φωτό).

Advertisement

rossi-monza15-gp2-win640tall

Η τελευταία φορά που συμμετείχε στη Formula 1 οδηγός από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ήταν το 2007 με τον Scott Speed που έτρεχε για λογαριασμό της Scuderia Toro Rosso.

Advertisement