Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ψήφο εμπιστοσύνης στον Newey

Ελλάδα 4:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ψήφο εμπιστοσύνης στον Newey

FORMULA 1

Ψήφο εμπιστοσύνης στον Newey

FORMULA 1

Μπορεί η Red Bull Racing να ξεκίνησε με το αριστερό την προετοιμασία της για τη νέα σεζόν, ωστόσο στο στρατόπεδο των πρωταθλητών αρνούνται να πανικοβληθούν. Μάλιστα, ο επικεφαλής της RBR, Christian Horner, θεωρεί πως πηγή του κακού στη Χερέθ, δεν ήταν η RB10.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Πολλοί θεωρούν πως η σχεδίαση του νέου δημιουργήματος του Adrian Newey, έχει «στριμώξει» υπερβολικά τη νέα μονάδα ισχύος και πως αυτό, μεγιστοποίησε τα δεδομένα προβλήματα που αντιμετώπισαν όλοι όσοι είχαν κινητήρες της Renault.

Αυτή η υπερθέρμανση ήταν που ανάγκασε τους Sebastian Vettel και Daniel Ricciardo, να κάνουν μόλις 21 γύρους σε 4 ημέρες δοκιμών στο ισπανικό σιρκουί. Αριθμός απογοητευτικός – ειδικά σε σχέση με τα χιλιόμετρα που «έγραψαν» οι άμεσοι ανταγωνιστές της Red Bull.

Advertisement
Advertisement

Το επόμενο τεστ, στο Μπαχρέιν, αρχίζει στις 19 Φεβρουαρίου και στην αυστριακή ομάδα δηλώνουν πως θα είναι έτοιμοι. Το ίδιο και στο στρατόπεδο της Renault. Όσο για το… μερίδιο ευθύνης στο αναπάντεχα κακό ξεκίνημα στη νέα σεζόν, ο Horner αρνείται να το ρίξει στον άμεσο συνεργάτη του.

«Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να φροντίσουμε εμείς αλλά τίποτα τόσο σημαντικό. Προφανώς η Renault έχει κάποια προβλήματα που προσπαθούν κι αυτοί με τη σειρά τους να διορθώσουν. Όμως αυτά τα μονοθέσια, είναι τόσο περίπλοκα σε λειτουργία, που ακόμα και τα πιο μικρά προβλήματα, μπορούν να προκαλέσουν καταστροφή. Έχουμε όμως χρόνο μπροστά μας μέχρι τον πρώτο αγώνα. Το τεστ του Μπαχρέιν θα είναι πολύ σημαντικό και γι’ αυτό δουλεύουν όλοι πολύ σκληρά – τόσο εδώ στο Μίλτον Κινς, όσο και στην έδρα της Renault. Δεν θέλουμε να έχουμε εβδομάδα ανάλογη της Χερέθ αλλά μη ξεχνάμε πως γι’ αυτό υπάρχουν οι δοκιμές εξέλιξης. Για να εντοπίζεις και να λύνεις προβλήματα, ώστε να μη τα αντιμετωπίσεις στους αγώνες», είπε ο Horner στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky.

Horner και Newey παρακολουθούν την RB10 εν δράσει στη Χερέθ
Φωτογραφία: Red Bull Media