Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Νυχτερινό Grand Prix στη Νέα Υόρκη;

Ελλάδα 22:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νυχτερινό Grand Prix στη Νέα Υόρκη;

FORMULA 1

Νυχτερινό Grand Prix στη Νέα Υόρκη;

FORMULA 1

H διεξαγωγή ενός Grand Prix με φόντο τους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης δεν είναι σενάριο που ακούμε πρώτη φορά. Μάλιστα πριν από μία πενταετία, είχαμε βρεθεί πολύ κοντά στην επίτευξή αυτού, τότε με τη διαδρομή να διασχίζει το Νιού Τζέρσεϊ. Δεν υλοποιήθηκε το πλάνο αλλά πρόκειται για ένα τόσο ενδιαφέρον ενδεχόμενο που μπήκε ξανά στο κάδρο!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis, ps@newsauto.gr)

Πως όχι τώρα που η Formula 1 βρίσκεται πια στα χέρια της Liberty Media και οι Αμερικανοί θέλουν όσο τίποτα την επέκταση του σπορ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού; Ήδη έχει ακουστεί το ενδεχόμενο επιστροφής του Grand Prix του Λας Βέγκας αλλά τώρα, η προσοχή στρέφεται στο «Μεγάλο Μήλο».

Με τη Σιγκαπούρη να αποχωρεί όπως όλα δείχνουν από το σπορ μετά τη λήξη του υπάρχοντος συμβολαίου (μιας και οι Ασιάτες κατάφεραν με τη φιλοξενία Grand Prix από το 2008 έως σήμερα, άνοιξαν ένα τεράστιο παράθυρο στον κόσμο αλλάζοντας τις μοίρες του μικρού κρατιδίου από τουριστικής πλευράς), η Νέα Υόρκη θα μπορούσε να αποτελέσει το ιδανικό σκηνικό για ένα νέο νυχτερινό σιρκουί πόλης.

Advertisement
Advertisement

Τουλάχιστον αυτό είναι το πλάνο του Ross Brawn που ανήκει πια στην «Αγία Τριάδα» της νέας ιδιοκτήτριας των δικαιωμάτων του σπορ. Βέβαια υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα που ίσως πατήσει φρένο στα πλάνα του Βρετανού κι αυτό δεν είναι άλλο από τη διαφορά ώρας. Αν πρέπει να πέσει ο ήλιος στην ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, στην Ευρώπη ο αγώνας θα είναι μεταμεσονύκτιος.

Σύμφωνα με το AMuS το σενάριο του αγώνα στη Νέα Υόρκη θα μπορούσε να υλοποιηθεί άμεσα αλλά το πιθανότερο είναι να αφορά στο 2019. Για την επόμενη σεζόν θυμίζουμε πως μπορεί να μην έχουμε αγώνα στη Μαλαισία, επιστρέφουν όμως τα Grand Prix Γερμανίας και Γαλλίας, με αποτέλεσμα το καλεντάρι να περιλαμβάνει προς το παρόν 21 αγώνες!

gp-australia17-start-a640