FORMULA 1

Newey: H F1 έχει γίνει… GP1

Ελλάδα 17:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Newey: H F1 έχει γίνει… GP1

FORMULA 1

Newey: H F1 έχει γίνει… GP1

FORMULA 1

Μπορεί ο Adrian Newey να ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιο του με τη Red Bull αλλά αυτό περιλαμβάνει εμπλοκή του με άλλα project και σταδιακή αποχώρηση από τον μαγικό κόσμο της Formula 1. Ο Βρετανός σχεδιαστής ανέλυσε τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση…

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που έπαιξαν το ρόλο τους στην απόφαση μου να αφήσω την Formula 1, καθώς και πολλά ανάμεικτα συναισθήματα. Ένας λόγος ήταν πως ένιωσα πως έπρεπε να βρω μία νέα, διαφορετική πρόκληση. Όμως παράλληλα, φταίει το γεγονός πως οι κανονισμοί πλέον έχουν υπερβολικά πολλούς περιορισμούς. Το σπορ κινδυνεύει, από πλευράς σασί, να γίνει κάτι σαν… GP1. Όλοι δημιουργούν μονοθέσια που δείχνουν όλο και περισσότερο ίδια. Αν τα βάφαμε όλα λευκά, θα ήταν δύσκολο να εντοπίσεις διαφορές σε πολλά από αυτά. Ειδικά του χρόνου που δεν θα έχουμε διαφοροποιήσεις στα ρύγχη“, είπε ο Newey στο Motor Sport Magazine.

Ο 55χρονος αναφέρθηκε και στους ομόλογους του, λέγοντας χαριτολογώντας πως τώρα πια, στην εποχή που στη Formula 1 κυριαρχούν οι μονάδες ισχύος, ο ρόλος τους είναι αντίστοιχος μίας… γαλοπούλας τα Χριστούγεννα.