Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Newey: Εξαιρετική η προσέγγιση του Ricciardo

Ελλάδα 7:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Newey: Εξαιρετική η προσέγγιση του Ricciardo

FORMULA 1

Newey: Εξαιρετική η προσέγγιση του Ricciardo

FORMULA 1

Φαίνεται πως ο νεαρός Αυστραλός έχει γοητεύσει τους πάντες στην Αυστριακή ομάδα ακόμη και τον Adrian Newey.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο Ricciardo πήρε την πρώτη του νίκη στον προηγούμενο αγώνα αλλά η συνολική του παρουσία και συμπεριφορά φέτος εντυπωσιάζει. Ακόμη και ο ίδιος δε θα μπορούσε να πιστέψει πως μετά από 7 αγώνες θα βρίσκεται 19 βαθμούς μπροστά από τον πολυπρωταθλητή Sebastian Vettel.

Ο κορυφαίος αεροδυναμιστής στη σύγχρονη εποχή της F1 στέκεται ιδιαίτερα στην ηρεμία του Ρικιάρντο σε συνθήκες απόλυτης πίεσης. Ειδικότερα ο Newey τόνισε: «Ο Daniel είναι εντυπωσιακός φέτος. Σίγουρα έχει ξεπεράσει όλες μας τις προσδοκίες. Βρίσκω απίστευτο το πόσο ήρεμος παραμένει στο μονοθέσιο. Όταν τον ακούς στην ενδοεπικοινωνία νομίζεις ότι βρίσκεται κάπου για τσάι ή ότι οδηγεί χαλαρά σε βόλτα. Είναι πραγματικά απίθανο, είναι πολύ ήρεμος, συλλέγει πληροφορίες τις αφομοιώνει και διασκεδάζει τη δουλειά που κάνει».

Advertisement
Advertisement

Από την πλευρά του ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Christian Horner, πρόσθεσε επί του θέματος: «Ο τρόπος που οδηγεί και ο τρόπος που προσπερνάει, είναι αλάνθαστος φέτος. Άδραξε την ευκαιρία στον Καναδά και είμαι ενθουσιασμένος γι’ αυτόν κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη. Υπήρξαν ερωτηματικά για την επιλογή του ως teammate του Vettel νομίζω πως πλέον έχει αποδείξει πως δε χωρούν δεύτερες σκέψεις και του αξίζει αυτή η θέση».

Στον Καναδά ο Vettel εκκινούσε 3ος και μετά την πρώτη στροφή βρέθηκε 2ος δεν κατάφερε όμως στο φινάλε να κρατηθεί εμπρός από το Ricciardo. Ο Αυστραλός εκκινούσε 6ος αλλά έχοντας καλύτερη στρατηγική, απόρροια της καλύτερης διαχείρισης των ελαστικών που έκανε κατάφερε να περάσει εμπρός από τον Γερμανό αλλά και στο φινάλε να κερδίσει την πληγωμένη Mercedes του Rosberg.