Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Newey: Αυξήστε το βάρος των μονοθεσίων!

Ελλάδα 6:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Newey: Αυξήστε το βάρος των μονοθεσίων!

FORMULA 1

Newey: Αυξήστε το βάρος των μονοθεσίων!

FORMULA 1

Ο τεχνικός διευθυντής της πρωταθλήτριας Red Bull Racing, Adrian Newey, πρόσθεσε το ειδικό βάρος της γνώμης του στη συζήτηση για το ελάχιστο βάρος των μονοθεσίων από το 2014.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Αυτό ανεβαίνει από τα 642kg στα 690kg αλλά ο Βρετανός θεωρεί όπως και πολλοί άλλοι πως πρέπει να φτάσει τα 700kg. Η αύξηση του βάρους οφείλεται στις μεγαλύτερες μπαταρίες και στο ERS (Energy Recovery System) και αναμένεται να μειώσει δραστικά και το έρμα που χρησιμοποιούν οι ομάδες.

Στα κορυφαία μονοθέσια πιστεύεται πως αυτό αγγίζει τα 60kg και δεν αποκλείεται να μειωθεί και κάτω από τα 20kg του χρόνου. Το θέμα είναι πως σε τέτοια επίπεδα το βάρος του οδηγού παίζει καθοριστικό ρόλο. Ένας οδηγός που είναι 10kg ελαφρύτερος θα αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για την ομάδα ενώ δεν αποκλείεται να δούμε προσπάθειες μείωσης του βάρους πέρα από κάθε λογική.

Advertisement
Advertisement

Το θέμα θα συζητηθεί στο F1 Strategy Group την ερχόμενη εβδομάδα αλλά ήδη υπάρχει ένα κλίμα με μια ομάδα (Mercedes;) που αντιτίθεται στην αύξηση του ελάχιστου βάρους.

Μιλώντας σχετικά ο Newey τόνισε: «Νομίζω ότι είναι υπερβολικό και πρέπει ν’ αλλάξει. Συμφωνούν σ’ αυτό οι δέκα από τις έντεκα ομάδες αλλά είμαστε πια πολύ κοντά στη νέα σεζόν οπότε απαιτείται ομοφωνία για να αλλάξει ο κανονισμός».

Ξέρετε ότι… στον ελεύθερο του χρόνο ο Adrian Newey αρέσκεται στο να βρίσκεται και ο ίδιος πίσω από το τιμόνι. Αν και όπως μπορείτε να δείτε στο video, όχι πάντα με τη καλύτερη δυνατή εξέλιξη στις προσπάθειές του.