Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Νέος επικεφαλής αεροδυναμικής στην Alfa Romeo Racing

Ελλάδα 0:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέος επικεφαλής αεροδυναμικής στην Alfa Romeo Racing

FORMULA 1

Νέος επικεφαλής αεροδυναμικής στην Alfa Romeo Racing

FORMULA 1

Αλλαγών συνέχεια στην Alfa Romeo Racing Formula 1 Team, με τον Alessandro Cinelli να περνάει στη θέση του επικεφαλής αεροδυναμικής.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για τεχνικό που ξεκίνησε την καριέρα του το 1997 στην Tyrell, μεταπηδώντας το 1998 στη Williams. Εκεί έμεινε τέσσερα χρόνια και το 2002 έγινε κάτοικος Μαρανέλο, παίρνοντας μεταγραφή στη Scuderia Ferrari.

Ο Ιταλός ξεκίνησε από την ομάδα δοκιμών, μεταπήδησε στην αγωνιστική ομάδα, προτού γίνει επικεφαλής αεροδυναμικής απόδοσης και μετέπειτα επικεφαλής του τμήματος πειραματικής αεροδυναμικής.

Ο απόφοιτος του Imperial College του Λονδίνου αντικαθιστά τον Jan Monchaux που με τη σειρά του πρόσφατα ανέλαβε τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή της Alfa Romeo Racing. Κι αυτό για να καλύψει τη θέση που άφησε κενή ο Simone Resta, που με τη σειρά του επέστρεψε στη Ferrari.

Advertisement
Advertisement

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που καλωσορίζω τον Alessandro. Εντάσσεται σε μια δυνατή ομάδα αεροδυναμικής και πιστεύουμε ότι θα ενισχύσει την ήδη καλή προσπάθεια μας. Οι πρόσφατες αλλαγές δείχνουν τη θέληση μας να βελτιώσουμε τις δομές μας στηριζόμενοι στη βάση της ομάδας που μας βοήθησε να εξελιχθούμε τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο επικεφαλής της ιταλικής ομάδας, Frédéric Vasseur.

Από την πλευρά του, ο Alessandro Cinelli, τόνισε: «Είμαι ενθουσιασμένος για την ένταξη μου στην ομάδα και ανυπομονώ να αναλάβω τη θέση ενός τμήματος που έχει ιδιαίτερα ταλαντούχους ανθρώπους. Στόχος μου είναι να εστιάσω στις σταθερές βάσεις που έχουν ήδη τεθεί από την ομάδα και να βοηθήσω να φέρουμε θετικά αποτελέσματα στους αγώνες. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να συνεχίσουμε στην ίδια σωστή κατεύθυνση και να φέρουμε ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία στην ομάδα».