FORMULA 1

To νέο turbo της Ferrari!

Ελλάδα 9:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To νέο turbo της Ferrari!

FORMULA 1

To νέο turbo της Ferrari!

FORMULA 1

Οι Ιταλοί δοκίμασαν την Παρασκευή στον Καναδά μια αναβαθμισμένη έκδοση της υβριδικής μηχανής τους. Όπως ίσως γνωρίζετε κάθε κατασκευαστής κινητήρων έχει βάσει κανονισμών τη δυνατότητα να προβεί σε 32 αλλαγές στην υβριδική μηχανή του κατά τη διάρκεια της σεζόν. Στη Ferrari είχαν ήδη κάνει τις 26 από αυτές τις αλλαγές και αξιοποίησαν άλλες δυο αυτό το Σαββατοκύριακο. Οι αλλαγές που έκαναν οι κόκκινοι αυτή τη φορά είναι στον υπερτροφοδότη του θερμικού κινητήρα V6, 1.6lt.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο Vettel χτες ήταν ανταγωνιστικός σε χρόνους και πλασαρίστηκε ανάμεσα στις δυο Mercedes στη 2η περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Ο Lewis Hamilton που χτες ήταν ταχύτερος όλων επισήμανε τη βελτίωση της Ferrari: “Σίγουρα έχουν κερδίσει σε τελική ταχύτητα. Είναι εντυπωσιακή η βελτίωση από το νέο turbo. Βέβαια δεν ξέρω αν χρησιμοποίησαν τις πιο επιθετικές χαρτογραφήσεις για να δοκιμάσουν τη μετατροπή”.

Ο Vettel μιλώντας χτες το βράδυ για την αναβάθμιση στην ισχύ της Ferrari τόνισε: “Το μονοθέσιο ήταν καλό σήμερα αν και λίγο νευρικό, πράγμα φυσιολογικό σε μια πίστα με τόσα κερμπ και αναπηδήσεις. Ότι φέραμε εδώ για πρώτη φορά δουλεύει φυσικά είναι ακόμη νωρίς για να δηλώσω απόλυτα ικανοποιημένος”.

Advertisement
Advertisement

Ο Raikkonen συμπλήρωσε: “Προφανώς δε θα χρησιμοποιούσαμε τα νέα εξαρτήματα αν δε βελτίωναν το μονοθέσιο”.

Μένει να δούμε αν θα μπορέσουν τα κόκκινα μονοθέσια σήμερα στις κατατακτήριες δοκιμές να διεκδικήσουν θέση στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. Οι δοκιμές θα διεξαχθούν στις 20:00 ώρα Ελλάδος.