Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Montezemolo: Προτιμώ την F1 που πιέζεις στο όριο!

Ελλάδα 19:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Montezemolo: Προτιμώ την F1 που πιέζεις στο όριο!

FORMULA 1

Montezemolo: Προτιμώ την F1 που πιέζεις στο όριο!

FORMULA 1

Ο πρόεδρος της Ferrari, διαθέτει μια πληθωρική προσωπικότητα που δε διστάζει να τοποθετηθεί με τρόπο που φέρνει τους άλλους σε πολύ δύσκολη θέση.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο 67χρονος Ιταλός πρόεδρος της Ferrari, Luda di Montezemolo, αναφερόμενος στη φετινή χρονιά που ξεκινά σε λίγες μέρες με την πρεμιέρα του πρωταθλήματος στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης (16/3, Alpha 14:10) τόνισε μεταξύ άλλων: «Δε μου αρέσει που τα μονοθέσια θα πρέπει για λόγους οικονομίας καυσίμου να κινούνται όπως τα ταξί. Δε μου αρέσει όλο αυτό το σύνθετο πεδίο ανταγωνισμού κατά τη διάρκεια του αγώνα τόσο από την πλευρά των οδηγών όσο και από την πλευρά των θεατών. Μέχρι πέρυσι είχαμε θέμα μόνο με τα ελαστικά όλοι πρόσεχαν τη διαχείρισή τους. Μπερδευόσουν βέβαια βλέποντας έναν πιλότο να οδηγεί την κούρσα αν δεν ήξερες πως σε λίγο οφείλει ν’ αλλάξει ελαστικά. Δεν ήταν εύκολο να καταλάβεις τι συμβαίνει στον αγώνα. Αυτές τις μέρες πέρα απ’ όλα αυτά χρειάζεται να προσθέσεις την κατανάλωση καυσίμου στην εξίσωση καθώς θα πρέπει να βγάλεις τον αγώνα με συγκεκριμένη ποσότητα (100kg). Προτιμώ τη F1 ως ένα άθλημα που πάντα πιέζεις στο όριο. Εμείς από την πλευρά μας υποστηρίζουμε την τεχνολογία και την καινοτομία στη F1, καθώς υπάρχει άμεση μεταφορά στα αυτοκίνητα παραγωγής της Ferrari. Είναι σα να συμπληρώνουμε ένα δύσκολο παζλ κάποια κομμάτια ταιριάζουν κάποια όχι. Το πιο δύσκολο είναι ο συνδυασμός του κινητήρα εσωτερικής καύσεως με τον ηλεκτροκινητήρα. Μ’ ευχαριστεί όμως που επιλύθηκε το πρόβλημα ασυμβατότητας δεδομένων που είχαμε ανάμεσα στην αεροσήραγγα και στα δεδομένα πίστας. Αυτό μας επηρέασε τα τελευταία 4 χρόνια. Αυτά τα νέα υβριδικά μονοθέσια συνιστούν ένα εξαιρετικά πολύπλοκο εγχείρημα. Αυτό φαίνεται και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αντίπαλοί μας. Η αξιοπιστία θα είναι σημαντική, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο μονοθέσια τερμάτισαν στον πρώτο αγώνα».

Advertisement
Advertisement

Μεθαύριο Παρασκευή, οι F14 T στα χέρια των Fernando Alonso (14) και Kimi Raikkonen (7) θα συμμετέχουν στις ελεύθερες δοκιμές του GP Αυστραλίας.