Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Μιλάει με τη Honda η Sauber!

Ελλάδα 20:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μιλάει με τη Honda η Sauber!

FORMULA 1

Μιλάει με τη Honda η Sauber!

FORMULA 1

Μπορεί η Sauber να έχει νέους επενδυτές και να γιορτάζει φέτος τα 25 χρόνια εμπλοκής της στη Formula 1, ωστόσο τις τελευταίες σεζόν έχει πέσει σε αγωνιστικό τέλμα. Και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει φέτος που χρησιμοποιεί μονάδες ισχύος Ferrari προδιαγραφών 2016. Γιατί λόγω της ελευθερίας που υπάρχει φέτος στην εξέλιξη, ο ανταγωνισμός σύντομα θα χαθεί στον ορίζοντα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis, ps@newsauto.gr)

Έτσι λοιπόν η ελβετική ομάδα αναζητά λύσεις ενόψει 2018 και πρέπει να τις βρει και σύντομα αφού πρέπει μέχρι τις 6 Μαΐου να καταθέσει στην παγκόσμια ομοσπονδία ποιος θα είναι ο συνεργάτης της για την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Προφανώς η Ferrari είναι επιλογή λόγω της μακροχρόνιας σχέσης των δύο πλευρών, ενδεικτικός της οποίας ήταν ο «δανεισμός» του Antonio Giovinazzi όταν κρίθηκε ξαφνικά ανέτοιμος να οδηγήσει ο Pascal Wehrlein.

Συζητήσεις υπάρχουν και με τη Mercedes (άλλωστε ο Wehrlein στους Γερμανούς «ανήκει») όμως όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, στο παιχνίδι έχει μπει και η Honda! Γιατί μπορεί η McLaren να χτυπάει το κεφάλι της στον τοίχο ξεκινώντας και τρίτη απογοητευτική σεζόν συνεργασίας με την ιαπωνική εταιρεία αλλά για τη Sauber, αυτό θα ήταν ένα ρίσκο που θα άξιζε τον κόπο.

Advertisement
Advertisement

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως ναι, είχαμε συζητήσεις μαζί τους. Από πλευράς μονάδων ισχύος, ψάχνουμε τις διαθέσιμες επιλογές για το μέλλον και έχουμε μερικές. Πρέπει σύντομα να πάρουμε μία απόφαση», είπε η επικεφαλής της Sauber, Monisha Kaltenborn.

Kaltenbor_can12_pitwall640

Γιατί λοιπόν η Sauber να θέλει να συνεργαστεί με τη Honda; Γιατί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, φέτος θα είναι δέκατη και τελευταία. Άρα δεν θα έχει κάτι να χάσει. Αν παραμείνει στο κάδρο η McLaren, η παράλληλη δουλειά με δύο ομάδες θα βοηθήσει τη βελτίωση της μονάδας ισχύος που δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει πιο ανταγωνιστική και πιο αξιόπιστη.

Advertisement

Σκεφτείτε όμως το σενάριο η McLaren να πάρει διαζύγιο από τη Honda και η Sauber να γίνει ο μοναδικός πελάτης; Άρα ουσιαστικά θα έχει τσάμπα μονάδες ισχύος, ακόμα κι αν δεν λαμβάνει τα χρήματα που παίρνουν οι Βρετανοί τώρα, σίγουρα θα πληρώνεται καλά από τους Ιάπωνες και βάσει πιθανοτήτων, αν αυτοί ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, θα μπορούσε ενδεχομένως η Sauber να βρεθεί ξανά σε παλαιότερα επίπεδα δυναμικότητας ως ομάδα.

Άρα, γιατί να μη το ρισκάρει…

Advertisement