FORMULA 1

Μια τεχνική ματιά στη νέα Ferrari!

Ελλάδα 14:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μια τεχνική ματιά στη νέα Ferrari!

FORMULA 1

Μια τεχνική ματιά στη νέα Ferrari!

FORMULA 1

Ο τεχνικός διευθυντής της Ferrari, James Allison, κάνει λόγο για καινοτόμο εγχείρημα και δηλώνει περήφανος για τη νέα προσπάθεια που γίνεται στο Μαρανέλο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Οι μηχανικοί της Ιταλικής ομάδας δούλεψαν πολύ προσπαθώντας να βελτιώσουν τις αδυναμίες του περσινού μονοθεσίου και τα αποτελέσματα της δουλειάς τους είναι ορατά στη νέα SF16 – H. Συνολικά το μονοθέσιο έχει αρκετά επιθετική εμφάνιση και δείχνει εντυπωσιακό με το άσπρο χρώμα να καλύπτει μεγαλύτερη επιφάνεια.

Ο Allison τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι γεγονός ότι η Mercedes κυριάρχησε τις προηγούμενες χρονιές. Όμως και εμείς έχουμε εξαιρετικά ταλαντούχους ανθρώπους. Γι’ αυτό το μονοθέσιο έχουν δουλέψει περίπου 1000 άνθρωποι. Κάναμε ότι ήταν δυνατό για να μπορέσουμε να το βελτιώσουμε. Θέλουμε να έχουμε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, ικανό για τη νίκη σε κάθε αγώνα. Ελπίζω να αποδειχτεί αρκετή η προσπάθειά μας θα το μάθουμε στον πρώτο αγώνα. Αυτό που μπορώ να σας πω σήμερα με σιγουριά είναι ότι η προσπάθεια και η αγάπη που διοχετεύσαμε γι’ αυτό το μονοθέσιο είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση».

Advertisement
Advertisement

Αναφερόμενος στη σταδιακή βελτίωση της ομάδας ο Allison έκανε μια αναδρομή από την εποχή που ήρθε στη Ferrari από τη Lotus: «Το 2013 υστερούσαμε σε ισχύ κινητήρα, σε αεροδυναμική απόδοση, στην κινηματική της ανάρτησης, ενώ και η τοποθέτηση των μηχανικών μερών επιδέχονταν μεγάλες βελτιώσεις. Δουλέψαμε πολύ σκληρά σ’ αυτούς τους τομείς. Πέρυσι έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα προόδου και ελπίζω ότι φέτος γίνεται το επόμενο. Έχουμε βελτιωθεί τόσο σε ισχύ της υβριδικής μηχανής, όσο και σε αεροδυναμική απόδοση, αλλά και κράτημα. Είμαστε περήφανοι για το δημιούργημά μας ανυπομονώ να το δω να κινείται στην πίστα».

SF16-launch-takis-a640short

Ας δούμε τα σημεία κλειδιά στη νέα Ferrari SF16-H:
1.    Ρύγχος μικρού μήκους και ευρείας επιφάνειας.
2.    Επιστροφή σε μπροστινή ανάρτηση με ράβδους ώσης (μείωση βάρους, χώρου και καλύτερα στοιχεία κινηματικής με μεγαλύτερο εύρος ρυθμίσεων).
3.    Επανασχεδίαση των πλαϊνών αεροδυναμικών βοηθημάτων.
4.    Διαφορετική μορφοποίηση της ροής αέρα προς τα ψυγεία. Από το μέγεθος και την κλίση της οπής υποψιάζεται κανείς μεγάλη κλίση στη γωνία τοποθέτησης των ψυγείων.
5.    Γρίλιες για επιπλέον ψύξη/απαγωγή θερμότητας στο κάλυμμα του κινητήρα.
6.    Η εισαγωγή αέρα έχει τώρα μορφή U αντί της τραπεζοειδούς που είχε πέρυσι. Επίσης βρίσκεται πιο μπροστά από το roll bar που προστατεύει το κεφάλι του οδηγού.
7.    Πολύ στενό πίσω μέρος σε συνδυασμό με ανύψωση των μορφοποιητών ροής. Έτσι κατευθύνεται περισσότερος αέρας πάνω από το διαχύτη.
8.    Εκατέρωθεν της εξάτμισης υπάρχουν δυο μικρές εξαγωγές της βαλβίδας ανακούφισης.

Advertisement

SF16-launch-takis-b640short

Η SF16-H θα κάνει αύριο shakedown στην πίστα του Μοντμελό στη Βαρκελώνη με αφορμή το τηλεοπτικό γύρισμα που έχει προγραμματίσει η Ferrari. Μεθαύριο Δευτέρα ξεκινούν οι χειμερινές δοκιμές εξέλιξης.

Advertisement