FORMULA 1

Μία χαμένη μέρα…

Ελλάδα 9:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μία χαμένη μέρα…

FORMULA 1

Μία χαμένη μέρα…

FORMULA 1

Στην πρώτη ημέρα δράσης στη Ρωσία, το Σότσι θύμιζε κάθε άλλο παρά καλοκαιρινό τουριστικό θέρετρο. Φόρεσε τα… Φθινοπωρινά του, με τη βροχή να επηρεάζει σημαντικά τις δύο πρώτες περιόδους ελεύθερων δοκιμών (διαβάστε τι έγινε σε αυτές πατώντας εδώ).

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Εύλογα οι οδηγοί ήταν απογοητευμένοι από την έλλειψη δράσης αλλά κι από την αδυναμία να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα ενώ των μαχών των κατατακτήριων δοκιμών και του αγώνα της Κυριακής που αποτελεί τον δέκατο-πέμπτο γύρο της σεζόν. Ας δούμε τι δήλωσαν μετά το τέλος των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής οι οδηγοί της Red Bull Racing…

#26 DANIIL KVYAT
FP1, Θέση: 16, Καλύτερος χρόνος: 1:48.096, Γύροι: 9
FP2, Θέση: 6, Καλύτερος χρόνος: 2:01.418, Γύροι: 6

Advertisement
Advertisement

«Δεν ήταν χρήσιμη μέρα, καθώς δεν υπήρχε ιδιαίτερη δράση στην πίστα. Έκανα μόνο έξι γύρους σε βρεγμένο οδόστρωμα άρα είναι αδύνατο να εξάγουμε κάποιο συμπέρασμα από τη σημερινή ημέρα. Πρέπει να κάνουμε υπομονή και να δούμε αύριο που βρισκόμαστε σε σχέση με τους αντιπάλους μας. Ελπίζω στο FP3 να μπορέσω να κάνω πολλούς γύρους. Θα είναι σημαντική περίοδος καθώς όλοι θα προσπαθήσουν να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Στην Ιαπωνία, το πρωινό Σαββάτου δεν κύλησε καλά για μένα κι αυτό επηρέασε σημαντικά και τις κατατακτήριες δοκιμές. Πρέπει λοιπόν να έχουμε καλό FP3».

kvyat-russia15-helmet-a640

#3 DANIEL RICCIARDO
FP1, Θέση: 5, Καλύτερος χρόνος: 1:45.233, Γύροι: 10
FP2, Θέση: 14, Δεν σημείωσε χρόνο, Γύροι: 1

Advertisement

«Ήταν κρίμα που χάσαμε τόσο χρόνο, ειδικά το πρωί που τα λάδια από ένα από τα οχήματα των διοργανωτών καθυστέρησαν τη δράση. Το απόγευμα δεν υπήρχε λόγος να κάνουμε χιλιόμετρα στη βροχή, ταλαιπωρώντας τις μονάδες ισχύος. Ειδικά από τη στιγμή που δεν περιμένουμε βροχή το Σαββατοκύριακο. Ήταν λοιπόν μία βαρετή ημέρα. Πιστεύουμε πως αυτή δεν θα είναι η καλύτερη πίστα για εμάς αλλά θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, με αρχικό στόχο το Q3. Λόγω του χαμένου χρόνου σήμερα, πρέπει να δουλέψουμε αποτελεσματικά και να βρούμε τη σωστή κατεύθυνση ενόψει της συνέχειας».

Ricciardo-russia15-back-a640tall

Advertisement