Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Μένει στη Mercedes o Bottas, στη Renault o Ocon!

Ελλάδα 0:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μένει στη Mercedes o Bottas, στη Renault o Ocon!

FORMULA 1

Μένει στη Mercedes o Bottas, στη Renault o Ocon!

FORMULA 1

Το μεγαλύτερο σίριαλ της silly season της Formula 1 έλαβε τέλος, με τη Mercedes να αποφασίζει για τον teammate του Lewis Hamilton για το 2020!

Advertisement
Advertisement

Έτσι στο επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ο Βρετανός θα έχει στο πλευρό του ξανά –για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά- τον Valtteri Bottas! Όσο για τον Esteban Ocon που… περίσσευε και φέτος στην οικογένεια της Mercedes, πάει «δανεικός» για δύο χρόνια στη Renault F1!

Δεν ήταν μία εύκολη απόφαση για τους πρωταθλητές, ήταν όμως η λογική απόφαση. Ο 30χρονος Φινλανδός διανύει την καλύτερη έως τώρα σεζόν του με τα ασημί βέλη, έχοντας 188 βαθμούς στο ενεργητικό του, όντας δεύτερος στη βαθμολογία οδηγών. Συνολικά, τις δυόμιση σεζόν που έχει περάσει με την ομάδα του Μπράκλεϊ, μετράει 5 νίκες και 10 pole positions.

Advertisement
Advertisement

«Για φέτος η πρόκληση που θέσαμε στον Valtteri ήταν να επιστρέψει ακόμα πιο δυνατός απ’ ότι ήταν στο πρώτο μισό του 2018. Το κατάφερε, με μερικές μάλιστα ιδιαιτέρως εντυπωσιακές εμφανίσεις στο ξεκίνημα της σεζόν. Παρότι ήταν το καλύτερο του πρώτο μισό σεζόν έως τώρα, είναι πεινασμένος για επιτυχίες και αποφασισμένος να συνεχίσει να βελτιώνεται και να ανεβαίνει επίπεδο. Τα αποτελέσματα που έχουμε μαζί δεν είναι τυχαία. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας μας αυτή τη διετία, συνεργάζεται υποδειγματικά με τον Lewis και έχει δείξει χαρακτήρα όποτε χρειάστηκε να ανακάμψει μετά από αναποδιές», είπε ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Toto Wolff.

Που πρέπει να σημειωθεί πως ουσιαστικά ήταν ο άνθρωπος που έφερε τον Bottas στη Formula 1, όταν ακόμα ήταν στη Williams και που αργότερα, του έδωσε την ευκαιρία να τον ακολουθήσει και στη Mercedes.

Advertisement

Από την πλευρά του ο Φινλανδός είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω κάθε μέλος της ομάδας και του διοικητικού συμβουλίου της Mercedes για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου. Οι επιδόσεις μου βελτιώνονται κάθε σεζόν και η ανακοίνωση αυτή αποτελεί ιδανικό τρόπο για να ξεκινήσει το δεύτερο μισό του 2019. Απώτερος στόχος μου είναι να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1. Πιστεύω πως τόσο στη θεωρία, όσο και στην πράξη βάσει των εμπειριών μου στην ομάδα, η Mercedes αποτελεί την ιδανική ομάδα για να πετύχω αυτόν τον στόχο το 2020».

Advertisement

Όσο για τον Ocon, αφού δεν είχε την ευκαιρία να μπει στο κόκπιτ της Mercedes, βρήκε μία θέση στη Renault. Θα την είχε από πέρυσι αν ο Daniel Ricciardo δεν αποφάσιζε αιφνιδίως να αφήσει τη Red Bull Racing για λογαριασμό της γαλλικής ομάδας. Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως, όπως λέει ο σοφός λαός.

Μάλιστα ο 22χρονος ξέρει καλά τα κατατόπια αφού προέρχεται από το πρόγραμμα εξέλιξης νέων οδηγών της Lotus (σ.σ. το προηγούμενο όνομα της ομάδας) ενώ το 2016 είχε διατελέσει εφεδρικός οδηγός της Renault. Στα μισά εκείνης της σεζόν έκανε ντεμπούτο στη Formula 1 με τη Manor, προτού μεταπηδήσει στη Sahara Force India το 2017. Στην πρώτη του σεζόν εντυπωσίασε, με 87 κερδισμένους βαθμούς, που του εξασφάλισαν την όγδοη θέση στη βαθμολογία των οδηγών. Πέρυσι, ο Νορμανδός πήρε άλλους 49. Στο ενεργητικό του έχει επίσης τον τίτλο του 2014 στην Ευρωπαϊκή Formula 3 και του 2015 στο GP3 Series.

Advertisement

Τα παραπάνω αφήνουν εκτός Renault τον Nico Hulkenberg, που με τη σειρά του αναμένεται να μεταπηδήσει στη Haas, στη θέση του Romain Grosjean.