Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Με τον Buemi 3ο οδηγό και το 2015 η Red Bull

Ελλάδα 8:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με τον Buemi 3ο οδηγό και το 2015 η Red Bull

FORMULA 1

Με τον Buemi 3ο οδηγό και το 2015 η Red Bull

FORMULA 1

Μπορεί ο Sebastien Buemi να μην είχε σοβαρές ελπίδες για να καλύψει το κενό του Sebastian Vettel (θέση που πήρε ο Daniil Kvyat) αλλά αυτό δεν σημαίνει πως στη Red Bull Racing δεν εκτιμούν τις ικανότητες του. Γι’ αυτό παραμένει στο ρόλο του δοκιμαστή.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Έχοντας πλέον στο ενεργητικό του και τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στο WEC (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής) τον οποίο κατέκτησε με την Toyota, ο Ελβετός θα διατηρήσει τη θέση του στην RBR για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά! Μάλιστα, ο Buemi βρέθηκε πρώτη φορά σε αυτό το ρόλο το 2008, προτού περάσει τρεις σεζόν ως επίσημος οδηγός της «αδερφής» Scuderia Toro Rosso.

Την περίοδο 2009-2011 συμμετείχε σε 55 Grand Prix και βαθμολογήθηκε σε 15 από αυτά. Το 2012 επέστρεψε στην RBR στο ρόλο του δοκιμαστή και τρίτου οδηγού, τον οποίο θα έχει και το 2015.

Advertisement
Advertisement

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα περάσω άλλη μία σεζόν με την ομάδα. Είναι πλέον σαν οικογένεια για εμένα και έχω πολύ καλή προσωπική και επαγγελματική σχέση με όλους στην ομάδα. Ανυπομονώ να βοηθήσω στην εξέλιξη της RB11 με όποιο τρόπο μπορώ. Θα είναι μία συναρπαστική σεζόν», σχολίασε ο 26χρονος οδηγός.

Από την πλευρά της Red Bull, ο επικεφαλής της ομάδας Christian Horner δήλωσε: «Εκτιμούμε πολύ τις ικανότητές του και έχουμε εξαιρετική συνεργασία. Η εμπειρία του έχει αποδειχθεί πολύτιμη αυτά τα χρόνια και είναι σπουδαίο που θα έχουμε έναν ακόμα παγκόσμιο πρωταθλητή στην ομάδα μας».

O Buemi εν δράσει με την Toro Rosso, στην πρεμιέρα του 2010 στο Μπαχρέιν

Ο Buemi τρέχει και στο πρωτάθλημα της Formula E, κατέκτησε μάλιστα τη νίκη στο ePrix της Ουρουγουάης! Δείτε σε διαδικτυακή αποκλειστικότητα από το NewsAuto, τα highlights του αγώνα της Πούντα ντελ Έστε, πατώντας εδώ.